Színház

Királyos mesék

mesejáték, 55 perc, magyar, 2016

Értékelés:

Még nincs szavazat, légy te az első!
Szerinted?
"Előadásunkban három verses mesét dolgoztunk fel. Pákolitz István Egyszer volt Budán kutyavásár és A királyné igazsága, valamint Móra Ferenc A király kenyere című meséit élőszereplők és bábok jelenítik meg. A meséket gitárkísérettel előadott megzenésített gyermekversekkel, dalokkal kötjük össze. Igazi beavatószínház maszkokkal, bábokkal, élő játékkal, közös énekléssel és zenével."

A meséket összekötő figura a "király". "A király kenyere" című Móra szöveg az ?egyszeri királyról?, Pákolitz István választott meséi pedig Mátyás királyról szólnak. A gyermekek körében talán legismertebb magyar király az egyik mesében (szokása szerint) igazságos, ám a másodikban meglepő módon kicsit igazságtalan - nem mással, mint a saját feleségével Beatrix-szal. Ám végezetül - természetesen - jóra fordulnak a dolgok, vagy egy furfangos kiskukta, vagy egy okos királyné jóvoltából.
A rendkívül változatos előadás élmény az egész családnak. A legkisebbek a bábokat és a közös éneklést kedvelik leginkább, a nagyobbacskáknak (felnőtteknek) pedig a humoros mégis költői szöveg nyújt irodalmi élményt.
Igazi beavatószínház maszkokkal, bábokkal, élő játékkal, közös énekléssel és zenével.

Feldolgozott mesék:
Móra Ferenc: A király kenyere;
Pákolitz István: Egyszer volt Budán kutyavásár;
Pákolitz István: A királyné Igazsága

Elhangzó dalok:
Túl a vízen kicsi ház (népdal);
Weöres Sándor: Kutyatár;
Kiskece lányom (népdal);
Tavaszi szél vizet áraszt (népdal)

A HOLDFŰ SZÍNHÁZ előadása.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény: