Színház

Kukamese

mesejáték, magyar, 2011., 5 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A mesedarab a klasszikus mesék fordulataival napjaink egyik legkézenfekvőbb, a mindennapokban jelenlévő problémáját dolgozza fel kisiskolások és óvodás korú gyermekek számára...Újrahasznosítás, környezet kímélő kultúra, szelektív szemét gyűjtés - napjaink fogalmai, mégis e fogalmak távoliak a legtöbb ember számára. Hogyan lehet gyerekkortól gyakorlattá tenni e fogalmakat? Ha a gyerekek sajátos világába épülnek be a mesék csodái által. A színhely egy szelektív hulladékgyűjtő sziget, színes kukák, mellettük kert, benne komposztáló láda: varázslatos lakóhelyei az újrahasznosulásra váró hulladékoknak, Fém Ferinek (fém hulladék), PoliEszternek (műanyag), Üvegéniának (fehér üveg), Balambérnak (színes üveg), Papír Palinak (papírhulladék) és Komposztanyónak (zöldhulladék). A kukasziget lakói vágyakozva várják 'újjászületésüket'. A bölcs Komposztanyó mindig talál megoldást gondjaikra, elsimítja, ha összezördülnek. Balambér, az unicumos üveg mindig be van csípve, Papír Pali tudálékos, és nem érti a törékeny Üvegénia és Fém Feri alig titkolt bánatát. Ők szerelmesek egymásba, nem akarnak elválni és félnek az újrahasznosulástól. PoliEszter, a műanyag lány látszólag butácska, de ő fogja végül megmenteni a szigetet. Mert létezik egy másik hulladéktelep is, a veszélyes hulladékoké, uralkodója Veszélyes Valér. Nekik nem szabad elhagyni a veszélyes szigetet. Hipollónia (mérgek) és Elemér (használt elem) azonban megszöknek, hogy tönkretegyék a földet, megmérgezzék Komposztanyót és övék legyen a hatalom...Sok bonyodalom után Zöldhajú, a természet tündére segítségükre siet, és mindenki megkapja jutalmát vagy büntetését.

A(z) Fogi Gyermekszínház előadása

Bemutató időpontja:

2011. január 30., Fogi Gyermekszínház

Stáblista:

Hozzászólások

CARDY 2010 dec. 28. - 14:36:28
Kedves FOGI színház!
Nemrégiben láttuk egy elõadásukat, melyben Grimm -A suszter manói.-
meséjét sikerült 38-40 percben, egy szürke, poros suszter és egy örült(?) ordítozó manó segítségével élvezhetetlenné tenni. A fogszabályzó, mint karácsonyi ajándék egyszerûen "zseniális" volt.
Azóta is azt találgatjuk, hogy mi szerepe volt? Fogászati reklám?
Az elõadásról kifelé jövet többen arról beszéltek,-köztük mi is- hogy soha többet nem jövünk gyerekszínházba. (azért volt a darabban egy jó manó, egy színésznõ, aki mindent megtett a jókedvért, a gyerekekért. Sajnos a szereposztás alapján beazonosíthatatlan. Erre is illenék odafigyelni.) De hát javíthatatlanok vagyunk. Újra keresgélünk. Végre rátaláltunk erre a remekmûnek ígérkezõ darabra. Elõre látom. ha elmondom az unokámnak, hogy találtam egy új darabot, ami a szemétrõl és a szelektív hulladék gyûjtésrõl szól, kifog ugrani a bõrébõl örömében. Móra, Grimm, Benedek bújjatok el. A színház vezetésének gratulálni szeretnénk.
Egy 7 éves unoka és nagypapája!