Színház

Legyetek jók, ha tudtok!

zenés előadás, magyar, 2014., 9 - 99 éves kor között

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Volt egyszer egy pap, évszázadokkal ezelőtt. Nem érdekelte a pompa és a csillogás, karrier - csak az árva gyerekek nevelése és a jó keresése. Ám amióta világ a világ, az ilyen embernek meggyűlik a baja az Ördöggel...

Volt egyszer egy olasz film, évtizedekkel ezelőtt, amely közismertté tette ennek a papnak a történetét. Nagy sikert aratott Magyarországon is.

És most születik egy előadás Budaörsön, ahol elmeséljük ennek a kalandos sorsú papnak, Néri Szent Fülöpnek az életét - zenével és sok-sok gyerekszereplővel. "Legyetek jók, legalább egyszer az életben!"

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. október 22., Budaörsi Latinovits Színház

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
ildiko_kriti 2014 dec. 05. - 17:10:12 5/10
Megnéztem a darabot. A társulattól már ismertem a muzsika hangját. Ami egy nagyon szépen felépített elõadás, szép feldolgozás.
A legyetek jók, ha tudtok koránt sem sikerült ilyen jóra. Nézhetõ és élvezhetõ a darab, de sajnos a színészekkel problémák vannak. Nem tudom minek köszönhetõ, de a szereposztás nem a legjobban sikerült. A színészek legtöbbjének sajnos nagyon rossz a hangja, természetesen vannak kivételek.
A darab komor és búsnak hat, sajnos ez végighúzódik az egész elõadáson.
A színészek közül sajnos nagyon rossz választásnak bizonyult: Mészáros András, aki Cirifischio szerepét kapta. Sajnos egyáltalán nem illik a darabba, színészi játéka és énekhangja is sajnos kategórián aluli. Akinek nincs jó hangja ne vállaljon el ilyen szerepet. (én vele láttam a darabot, remélem a másik két színész jobban illik a karakterbe) Több darabban láttam, de ez valahogy nagyon szerencsétlennek hat. Ellenpélda Endrõdi Ágnes, akit a muzsika hangjából ismerhetünk, viszont kétségtelenül hozza itt is a megszokott minõségi énekhangot és színészi játékot. Összességében nézhetõ a darab. Külön élvezet a díszlet, ami határozottan átgondolt látványos munka, illetve nagyon szépek a kosztüm megoldások is, ha nem másért, ezért érdemes megtekinteni a darabot.