Színház

Lúdas Matyi

zenés mesejáték, magyar, 2013., 3 - 16 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Lúdas Matyi visszaadja, ezt mindenki tudja. Persze nem arra gondolunk, hogy elcsente kedvenc óránkat, és most bűnbánóan visszaszolgáltatja, vagy hogy felveszi a földről az elejtett zsebkendőnket. Nem, nem, Lúdas Matyi a verést adja vissza. Elvégre a dölyfös Döbrögi igaztalanul elbánt vele, 25 botütésre ítélte az ártatlan fiút - aki évekkel később, külföldről visszatérve az édes bosszút tervezgeti. Háromszor. Mert háromszor is visszaadja, ezt mondtuk már? Háromszor teszi lóvá a kastély népét, a kissé lassú észjárású hajdúkat, a túlbuzgó ispánt, és magát Döbrögit, aki aztán hiába jajong, bizony elverik a port rajta! Matyinak pedig segítsége is akad: Galiba, a liba támogatja (ahogy tudja), még az ütések számolásába is besegít, ráadásul szenzáció! Világszenzáció! Galiba egy éneklő liba!
Azért azt nem árt elárulnunk, hogy ha ő egyszer kiereszti a hangját, ott kő kövön nem marad. Nem kell megijedni, szerencsére a többiek is dalra fakadnak, mert ez a történet, nos, nem teljesen az a történet. Nálunk ugyanis minden a libák szemszögéből van elmeszélve, úgy értjük, elmesélve, csak ez a fránya selypítés ne lenne... Mindenesetre megéri benézni, a libák remekül mesélnek!

Schwajda György átiratában Cseke Péter igazgató terelgeti a libuskákat, Porogi Ádám alakítja azt a libát, aki Matyit alakítja, Pál Attila meg azt, aki Döbrögit, Hajdú Melinda bújik Galiba bőrébe, és a legnagyobb szenzáció! Világszenzáció! Orth Péter lesz a díszlet! Becsszó.

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások