Színház

Madárház

bábjáték, magyar, 2013., 4 - 10 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A XX. század különös bécsi művészének, Hundertwassernek képi világát idézi ez a négytől tízéves gyerekek részére készült zenés animációs játék. Bábok, árnyak, színes ruhákba öltöztetett labdák játszanak el egy történetet, amely az ismert krétakör-mondára, a próbatételek izgalmára, a madarak titkaira, a barátság és hűség kérdéseire épül.

Rozi elveszíti rongybabáját, akire madarak találnak rá. Magukhoz veszik, és beköltöznek egy csodásan színes emeletes házba. Amikor a kislány visszakérné a babát, rádöbbentik, hogy milyen felelőtlen volt, amikor a játszótéren magára hagyta őt. Három nehéz próbát kell kiállnia, hogy bizonyítsa: nemcsak keresi, de igazából szereti is az elárvult rongybabát.

A Stúdió K színészei (Homonnai Katalin, Nyakó Júlia, Spilák Lajos) keltik életre a kötött pulóverekbe öltözött labdákból született dombokat, a Hundertwasser jellegzetesen festett girbe-gurba épületeire emlékeztető színes házakat, a textil-madarakat, a próbatételben szereplő árnybábokat. Mindezt ritmushangszereken megszólaló élő zene kíséri.

A(z) Stúdió "K" Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. április 6., Stúdió "K" Színház

Stáblista:

Hozzászólások

7/10
prukuty 2017 jan. 17. - 14:30:15 7/10
A mese jó, a gyerekek élvezik, de még a 6 éves unokám is nagyon rövidnek találta. Vigasztaltam, hogy de utána meg lehetett nézni a hangszereket, de csak azon töprengett továbbra is, hogy ha nem néztük volna meg a hangszereket, akkor hosszabb lett volna a mese? Rövidebben: jónak, de kicsit kevésnek találtam az elõadást. Lehet, hogy a még kisebbeknek szánták, akik csak ennyit tudnak odafigyelni, de akkor ki lehetett volna írni, hogy fõleg a 3...5 éves korosztálynak szánták.