Színház

Nap Panni kalandjai

zenés mesejáték, 70 perc, magyar, 2010., 5 - 10 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Nap Panni igazi rosszcsont. Már, ha vannak lány rosszcsontok. Egy bizony van: felesel, okvetetlenkedik, mindent jobban tud a felnőtteknél. A szobája: maga a megtestesült rendetlenség. Korholja is érte az apja: Pannikám, ez így nem lesz jó, hogy leszel nagylány? De Panni javíthatatlan. Panni taníthatatlan.
Ám egy éjszaka, egy átfeleselt nap után Nap Panni hirtelen rádöbben: nincs egyetlen barátja sem. Ő mindenkinek csak A rosszcsont. Kész, vége, elrontotta.
Ebben a válságos pillanatban előugrik a ruhásszekrényből a pormacska-kabátos, bendzsó-háton lovagoló profi problémamegoldó: Nagy Biriz Lóránt, és a kedveszegett Nap Pannit egy varázslatos utazásra csábítja. Nem kevesebbet állít, mint hogy Panni rendetlen szobájának titkos réseiben éjszakánként egy "hétmérföldes, vályoghintós asztali varázscirkusz" próbál: a Nagy Maximális. És világhírű artistái csak arra várnak, hogy tudományukat bemutathassák - kizárólag Panninak.
Nagy Biriz Lóránt segítségével Panni találkozhat Palatinszki Szilárddal, a büdi légi akrobatával, Cán Bélával, a slampos késdobálóval, valamint a búskomor, torzonborz porondmesterrel, Kis Kánnal. És valahogy mind olyan ismerős Panni számára. A darab folyamán az is kiderül, miért.
A nagy utazás Panni számára csodálatos felfedezéssel ér véget, az apa-lány kapcsolat pedig nem várt mélységeket kap.
A sodró lendületű, különleges darabot elsősorban 5-10 éves korú leendő felnőtteknek, valamint reményvesztett szüleiknek és nagyszüleiknek ajánljuk.

A(z) Pinceszínház előadása

Bemutató időpontja:

2010. december 18., Pinceszínház

Stáblista:

Szereplők

Apa (Nagy Biriz Lóránt, Palatinszki Szilárd, Cán Béla, Kis Kán és egyebek)

Alkotók

Hozzászólások