Színház

Negatív Varieté

árnyékszínház, 50 perc, magyar, 2010., 5 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Fénylények, fénylényeg, lebilincselő sziluettjáték, testek ritmusos, egymásba oldódó hömpölygése - ez a negatív Varieté. Mozgásba öltözött fotográfia - és dinamikus építészet.

Mire vágyik a tűzcsap? Miről fantáziál a telefonfülke? Egy este, amikor megmozdul a mozdulatlan, táncra kél a holt anyag. Geometria keretezte kreativitás a színpadon, ahol szívdobbanásra lüktet a futószalag. Épít az épület? Ép ami épp? Épp ami ép? Hol a határ? Bebörtönzött szabadságunk, életskatulyákba zárt kényszereink jelennek meg sziluettekbe bújtatva.

Moholy-Nagy László alig ismert művének régóta várt megfilmesítése a vászon mögött. Hétköznapi torz tükreink, sebesség és külvárosi kutyák - "élő fényképek"-ből komponált árnyjáték, amelynek alapja Moholy-Nagy László A nagyváros dinamikája című filmforgatókönyve.

Demcsák Ottó, a Győri Balett egyik alapítójának műfaji határokat eltörlő koreográfiájához, illetve Szépvölgyi Viktória értő rendezéséhez a Zagar zenekar vezetője, Zságer Balázs készített hang-kollázsokat illetve komponált minimál elektro-szimfonikus zenét. Először Magyarországon, színpadon az eddig rejtett téma. Analóg fénykísérlet és interaktív záró etűd, formabontó "sziluett-formatan".

Van-e élet a lakás előtt? A lámpaoszlop rávilágít az igazságra! Útlevél a Bauhausba - 8 test elvarázsolt nyelvén.

Bemutató időpontja: 2010. október 6., Millenáris

A(z) Átrium előadása

Stáblista:

Hozzászólások