Színház

Nyuszi ül a hóban

gyermekelőadás, magyar, 2013., 3 - 14 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az ünnepek nagyon fontosak az életünkben, mert kell, hogy legyen egy közelgő nap, amire izgatottan készülünk, amely különbözik a hétköznapoktól. Kell, hogy egy-egy napunk, esténk szebb legyen, mint a többi. Az ünnepnapokon az ember nemcsak szép ünnepi ruhát vesz fel, hanem a lelkét is ünneplőbe öltözteti. De mitől ünnep az ünnep? Tudunk-e ünnepelni? És mit csináljunk egy rosszcsont gyerekkel, aki történetesen egy nyúlfiú, és akit úgy hívnak, hogy Nagyrépási Orrángató Ugrancs, aki még azt sem tudja, hogy mikor melyik ünnep köszönt ránk, sőt azt hiszi, hogy mindig Húsvét van - télen, nyáron - szóval azt hiszi, mindig
őt ünnepeljük.

A gyerekek segítségével a műsor végére természetesen ő is megtanulja az ünnepeket, és együtt köszönti velünk azt a jeles napot, amire éppen nagyon várunk. Megtanulja, mi a születésnap, névnap, van-e jelentése a nevünknek, mikor jön a Mikulás, milyen jeles nap december 13., mit és főként hogyan ünneplünk karácsonykor, szilveszterkor, mit adunk anyák napján az édesanyánknak. De azt is megtanulja, hogy egy egyszerű, szürke hétköznapból is lehet ünnepet varázsolni, ha különlegessé tesszük egy kirándulással, mozival, vagy elmegyünk a színházba.

Az előadás két szereplőjével együtt játszva a gyerekek újra átélhetik legkedvesebb ünnepeiket, és biztosan okosabbak lesznek a Nyuszinál, aki tőlük tanulja a legtöbbet: ünnepelni és ajándékozni, családunknak, barátainknak örömet szerezni a legjobb dolog a világon.

A(z) RaM Colosseum előadása

Stáblista:

Hozzászólások