Színház

Rigócsőr királyfi

mesejáték, 2020., 6 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Tolerancia trónörököse, Karakán királyfi nagy gondban van. Felséges édesapja nyugdíjba vonult, és ráhagyományozta koronáját, valamint királysága legjavát (mint ahogy ez egy igazi mesebeli országban lenni szokott), ám e kegy mellé súlyos feltételt szabott: mire ő hazatér bergengóciai reumakezeléséről, a királyfi szerezzen egy feleséget maga mellé, ellenkező esetben visszaveszi az összes jogot!
Mi itt a probléma? – mondanák a hozzá nem értők. De mi tudjuk, hogy bizony nagy a baj! Karakán királyfi ugyanis – mint neve is sejteti – igen karakán, és nem lehet csak úgy ukmukfukk megnősíteni. Persze, ha lenne valami elbűvölő jelölt, egészen más lenne a helyzet... No, elbűvölő jelölt akad, ám akad egy kis bibi is. Rozella, Arrogancia királykisasszonya messze földön híres földöntúli szépségéről, és épp eladósorba került. Hol itt a bibi? – kérdeznék a naivok... Nos, hát Rozella királykisasszony olyan rettenetes modorral rendelkezik, amit el nem viselhet senki emberfia! Szegény Karakán királyfi, hosszú utat kell még bejárnod, hogy boldogságra lelj!
A sok-sok muzsikával, kacagtató helyzetekkel megtűzdelt mese hamisítatlan, klasszikus lelkületbe bújtatott, ám friss gondolatokkal átitatott világba röpíti a közönséget, ahol a váratlan fordulatok ellenére – mint már tudjuk – minden jó, ha jó a vége...

Grimm meséje nyomán színpadra írta Szőke Andrea.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. október 20., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

KARAKÁN HERCEG
ECPEC, az inasa
OPTIMÓ KIRÁLY, Karakán apja
AKKURÁTA KIRÁLYNÉ, Karakán anyja
ROZELLA KIRÁLYKISASSZONY
TERRAKOTTA, a szobalánya
HEKTIKUSZ KIRÁLY, Rozella apja
PEDANTON, a komornyik
ACETON, udvarmester
BALDACHINA BÁRÓNŐ
KONFETTI BARONESZ
HÜMMÖG BÁTYÓ
LEFETYE MAMA
PACNI GRÓF
SIR NYÁPIC
MAZOLINI MESTER, festő

Alkotók

Hozzászólások