Színház

Rozsda lovag és a kísértet

musical, 2023., 3 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában bemutatásra kerülő zenés táncos mese címszereplője Rozsda lovag, egy újrahasznosított fémlemezekből összerakott figura. Nem szokványos hős, hanem olyan lovag, aki kívülről erősnek tűnik, ám nem mindig bátor, ugyanakkor tele van érzésekkel, és a félősebb gyerekek is tudnak azonosulni vele. A történet arról szól, hogy nem feltétlenül azok az igazi hősök, akik az erejükkel érnek el valamit, ésszel, tudással is lehet boldogulni.

Bozsik Yvette azóta foglalkozik gyerekszínházzal, amióta gyerekei vannak. Nagyobb fia, Milán születése után egy csecsemőszínházi előadással indulva jutott egyre közelebb a gyerekszínházhoz, mindig a számukra épp aktuális problémát is beépítve a darabokba.

A díszletben megjelenik az újrahasznosítás gondolata, a környezettudatos gondolkodást is rivalda fénybe emelve. Az óvodás és kisiskolás korú gyerekeknek szóló előadás kalandos, humoros történetével továbbá az egymás iránti megértésre mutat rá, a kedves kísértet pedig varázsütésre oldja a gyermeki félelmet.

Egy német szerzőpáros - Jörg Hilbert és Felix Janosa - teremtménye Rozsda lovag, akinek dalokkal kísért kalandjairól eddig kilenc kötet jelent meg CD-melléklettel, három magyarul is.

Bozsik Yvette gyermekszínháza egyszerre több érzékre is üdén hat: előadása furfangos, vidám, titkos és veszélyes, látványos és könnyed, feloldozó egyben. Zeneileg több stílust is felvillant a klasszikus jazz-től, a rockon át a rapig. És hát mindezt nem más, mint a legendás hírű Kossuth-díjas koreográfus rendezésében láthatja a pécsi közönség.

Közreműködik: A Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum növendékei: Gál Bernadett, Jakubik Beatrix, Preiner Lili
Közreműködő zenészek: Bókai Zoltán / Tóth Gábor, Bánky Géza, Baksa Péter

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. szeptember 23., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Rozsda Lovag
Szélvész várkisasszony
A várkisasszony beszélő süvege
Koksz, a sárkány
Postás, Pacapocok, királyi udvari írnok
Ólomláb király, az Elfuserált
Második lovag
Harmadik lovag

Alkotók

Hozzászólások