Színház

1001

színjáték, 1 felvonás, 90 perc, magyar, 2013.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az Ezeregyéjszaka meséinek több száz története egytől-egyig hús-vér emberekről szóltak. Kereskedőről, szabókról, fiatalokról, idősekről, nőkről és férfiakról, telis-tele csodákkal, gyilkosságokkal, szerelmekkel, szellemekkel, vágyakkal, bátorsággal és gyávasággal. A történeteket egy fiatal lány, Sehrezád meséli egy királynak, aki miután elvette a lány szüzességét le akarta őt fejeztetni. Sehrezád az életéért mesél, hátha elnyeri a király tetszését és az szabadon bocsájtja őt. Sehrezád csak kreativitásában bízhat, hogy a király meghagyja az életét.

Mi most a nézőknek próbálunk meg elmondani a színházon keresztül olyan meséket, amik akár rólunk is szólhatnának, megpróbálunk olyan sztorikat találni, amik akár egy fiatallal is megtörténhetnének, olyanokat amik érdekes lehetnek. Amikhez nem kell több száz évet visszautazni a virágzó Arab Birodalomba ? bár igyekszünk ezt a misztikus világot sem figyelmen kívül hagyni ?, hanem elég csak elmenni egy buliba, sétálni az utcán, bekapcsolni a tévét vagy meghallgatni az Összetartozás Dalát. Találni egy olyan közös élményt, amiért érdemes elmenni színházba, ami nem tőlünk távoli dolgokról beszél, hanem egymásról, egymásnak, ötletesen és játékosan.

A(z) Fészek Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 19., Fészek Színház

Stáblista:

Hozzászólások

8/10
doktormacko1 2013 okt. 14. - 22:00:27 8/10
8 / 10 Nekem tetszett , megtekintésre ajánlom. Nem minden jelenet volt teljesen érhetõ számomra , de ez valószinûleg az én hibám is lehet.