Színház

50/50, Manual Focus

táncelőadás, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mette Ingvartsen Dániában született, a brüsszeli P.A.R.T.S. táncművészeti iskolán végzett, és jelenleg is Brüsszelben él. Most először látogat el Magyarországra. A MU Színházban látható két rövid koreográfia izgalmas keresztmetszetet ad Ingvartsen innovatív, egyedi munkáiból.

A Manual Focus című előadásban az arcok 180 fokkal elfordulnak, a karok és a lábak fordítva állnak, a test elöl- és hátulnézete felcserélődik. Három meztelen nő tizenkét végtagú lénnyé alakul át, a valódi arcukat takaró maszk mintegy megszünteti az identitásukat. Az előadók kilétében rejlő bizonytalanságot kijátszó darab kritikusan és mégis humorosan értékelteti át velünk a testről, az életkorról és a biológiai nemről alkotott felfogásunkat.

Az 50/50 című előadás extrém, látványos mozdulatokból áll, amelyek inkább a testi erőfeszítést hangsúlyozzák, mint a lelki motivációt. A világosan kódolt szituációkból - pl. rockkoncert, opera, cirkusz - kiinduló mozdulatokon addig dolgoznak, amíg végül már csak a torz expresszivitás marad belőlük. Pszichológiai szakszóval inkább affektusokat látunk, mint érzelmeket - noha senki sem tudja, hogyan néznek ki az affektusok.

Zene: Deep Purple, Leoncavallo, Cornelius

A(z) MU Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. február 28., MU Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Ford Mustang 2011 okt. 08. - 02:52:38
Elég érdekes mûsor lehet ez is, belenéznék, ha adnák.