Színház

A Bermuda Háromszög botrány

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2009.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A bohózatok amerikai mestere, Joe Bologna egy előkelő magánegyetemen szerzett művészettörténetből diplomát, mielőtt tengerészgyalogosnak állt. Ezután csábította el a Broadway, ahol csaknem tucatnyi darabját mutatták be. A legtöbbjét feleségével, az író-színésznő Reneé Taylorral maga játszotta. Darabjaim habkönnyűek, mint a filozófia, nyilatkozta a Kaliforniában élő szerző, aki félszáz tévédrámában játszott.

A Bermuda háromszög az amerikai színpadok kedvelt darabja, talán azért, mert "filozófiai" felfedezése a víg özvegyek temperamentumának és vágyainak bősége, a szex mindenekfelett. Két özvegyasszonyt a lányaik telepítenek át New Yorkból a napfényes nyugatra a nyugdíjasok közösségébe, ahol találkoznak egy szívtipróval. Mindkét asszony fejét elcsavarja az ötletes Don Juan, de azok nem tudják egymásról, amit csak a csábító tudhat. Váratlan fordulatok és megejtően romantikus színek bravúros váltogatása közepette a közönség kacag, kacag, még akkor is, amikor sírni lenne kedve. Valóság, mese, humor, irónia, burleszk, blöff - mi kell még a páratlan szórakozáshoz.

A(z) Fregoli Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Fannie Lövenstein
Johnny Paolucci
Rabbi Levi

Hozzászólások

Vagó_Péter70 2012 márc. 18. - 10:39:59 Előzmény izo-top
Én Budapesten láttam, és nem okozott csalódást Koltai, mindig megnevettet. Voith Ági és Esztergályos is nagyon jók voltak, és nagy sikert arattak.
1/10
izo-top 2011 máj. 15. - 16:17:44 1/10 Előzmény zsaku
Nem régen volt "szerencsém" látni a darabot. Valami hihetetlen silány. Nagy néha tudtunk rajta elmosolyodni, esetleg nevetni. A színészek ripacskodnak, a két leány és a rabbi játéka gyötrelmes. A színészek gyakran belesülnek a szövegbe, egymást segítik ki. Ez talán leginkább sajnos Esztergályos Cecíliára igaz, bár a legkevésbé ripacs még õ volt. Koltai és Voigt Ági hozza a formáját, de ez kevés. Maga a darab egyszerûen nem szellemes. Inkább egy vidéki hakniprodukciónak tûnik a kevésbé igényes közönség számára, mint világhírû szerzõ fergeteges vígjátékának. Gyenge.
10/10
zsaku 2010 nov. 11. - 08:58:08 10/10
Egy vidéki vendégszereplés alkalmával volt szerencsém látni a darabot, és mint várható volt nem okozott csalódást. Koltai nem változik, nem oregszik, remek szinész. Az egész csapat jó szorakozást nyújtott, kiváló társsaság.