Színház

A bolondok grófja

énekes bohóság, 2 felvonás, magyar, 2013

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?
A pesti idős, dúsgazdag bankár válaszút elé állítja fiát. Lehet belőle bankár, politikus, amit csak akar, és átad neki egy kisebb vagyont. Koromfi Árpád azonban inkább egy kastélyt szeretne vidéken, ahol elgazdálkodhat, nem kell a zűrzavaros életpályák egyike sem. Vásárol is egyet magának, rendkívül jutányosan - de ennek a nagy kedvezménynek ára van. A kastély új tulajdonosának meg kell tartania a személyzetet és a házban élő fiatal grófkisasszonyt. Koromfi a kastélyba érkezve kénytelen szembesülni vele: a személyzet egytől-egyig bolondokból áll. A grófkisasszony pedig nem hajlandó beszélni, csak énekel. A fiatal, új tulajdonos nem hagyja magát, felveszi a harcot a bolondokkal...
Jókai egyik késői műve rendkívül szórakoztató vígjáték, egyes elemeiben már a huszadik század abszurd színházának elemei fedezhetők fel. Zenéjét Erkel Elek írta, a több mint száz évvel ezelőtti bemutató óta nem láthattuk magyar színpadon. Igazi színházi és irodalmi csemege az Újszínház bemutatója. A parádés szereposztás pedig garantálja a kellemes, tartalmas estét.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. október 11., Újszínház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Balkon tiszttartó
Gerő (kulcsár)
Benő (kocsis)
Jenő (jáger)
Pető (komornyik)
Iringa grófkisasszony
Mártha (a dajkája)
Fulgentia (nevelőintézet-főnökné)
Kalazáncia (baronessz)

Alkotók

Vélemény:


2017. február 13. 15:13
Szerintem pedig minden és mindenki a helyén volt. Csodálatos archaikus Jókai-szöveg, lebilincselő történet és mondanivaló, látványos és a megértést elősegítő jelmezek, szinte valódiként ható kastélymiliő. Ne ezért utálják Dörnert, mert jó színházat csinál, ellenfelei csúfságára.

2017. január 17. 11:09
Borzasztó darab "rutinos" (?) színészekkel.Borítékolom, hogy sok pályakezdő jobb lett volna.
Időnként annyira erőltetett volt, hogy visítani tudtam volna: hagyják már abba.
Gregor Bernadett kifejezéstelen, mimikátlan arca megdöbbentett. igaz így nem ráncosodik.
Őt most láttam először színpadon, de a jövőben kerülöm az olyan darabokat amelyekben játszik.

2015. március 21. 08:08
Nos, tegnap pedig egy önkínzást láttam. Ilyen az élet. A középszerű főszereplő meglepően gyenge napot fogott ki. Már a belépője igen rekedtre sikerült.Zavaró volt az az erőlködő ordítozás, amellyel megpróbálta hangját a nézőtéren is hallhatóvá tenni, és legalább ennyire zavaró a fejéről patakokban ömlő verejték, amely legalább nyögvenyelőssé tette a könnyednek megálmodott alakítást. Lerontja ezzel a többiek teljesítményét is. Ha lehetne újra szavazni már nem adnék tízest.

Összes hozzászólás