Színház

A csúnya

komédia, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mi van, ha valaki borzasztóan csúnya? És ha irigylésre méltóan szép? Teljesen más az élete, igaz? Pedig belül ugyanaz az ember. Vagy mégsem?
Lette mérnök egy multinacionális cégnél. Elfogadták egy új fejlesztését, amit azonban nem prezentálhat. Egy kollégája utazik helyette. Miért? Mert Lette arca "nem eladható". Kiderül számára - amit nem tudott -, hogy iszonyú csúnya az arca. Felesége csak a bal szemébe néz. Lette egész élete átértékelődik. Szépnek kell lennie! Eladhatónak! Egy műtét, és máris kész az álomarc. De milyen álmok jönnek ezután? A férfiak vele akarnak üzletelni, a nők minden egyebet akarnak vele. És mindenki úgy akar kinézni, mint ő. Ez pedig nem lehetetlen. Néhány(száz) műtét, és Lette arca megsokasodik. De mi maradt odabent, az arc mögött? Hányan vannak, akik mára Lették, és kik ők? Melyikül az igazi?
A kortárs német dráma egyik legnagyobb tehetsége, Marius von Mayenburg szürreális játéka a individuummal és a szépségről alkotott álmainkkal. Az eddig színészként ismert Némedi Árpád első rendezése a Stúdióban látható.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. január 8., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Lette (a csúnya)
Fanny (a felesége)
Scheffler (Lette főnöke)
Karlmann (Lette asszisztense)

Hozzászólások