Színház

A falu rossza

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Feledi Gáspárnak, a falu bírájának nevelt leányába, Bátki Tercsibe szerelmes lesz egy szolgalegény, Göndör Sándor. Csakhogy Tercsi már Feledi fiának, Lajosnak a jegyese; Sándor elkeseredésében kocsmázni kezd, "falurosszává" züllik. Szembekerül a törvénnyel, lecsukják, majd egy év után visszatér falujába. Eközben Boriskában, Feledi bíró legkisebb leányában és a falu köreiben kétes hírű Finum Rózsiban is egyre jobban dúl a szerelem Göndör iránt... A történet végén persze - mint valami népmesében - minden jóra fordul.
Azt, hogy kik vagyunk sokszor egy közösség, a társadalomban elfoglalt szerepünk határozza meg. A falu szája bárkiből képes gazembert, tolvajt, erkölcstelen személyt csinálni. De mi van mindezek hátterében? Valóban olyan fekete az a bárány, mint amilyennek mondják?
Pletykák, rágalmak, a világ szája szemben a szerelem tiszta érzésével. Megfutamodni nem megoldás, de maradni kín. Ha az ember jelleme tiszta, és elég erős bizonyítani igazát, minden jóra fordulhat, a szerelem pedig beteljesülhet.

A(z) Szatmárnémeti Északi Színház - Harag György Társulat előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Feledi Gáspár (gazdag falusi földmívelő)
Borsika (gyermekei)
Bátki Tercsi (árva, Feledi Gáspár gyámsága alatt)
Göndör Sándor (szolgalegény)
Finum Rózsi (menyecske)
Csapóné
Sulyokné
Megyei csendbiztos
Kónya (kántortanító)
Gonosz Pista (bakter)
Gonoszné
Czene (cigányprímás)
Ádus (vén cimbalmos)
Jóska (béres)

Alkotók

Hozzászólások