Színház

A kertész kutyája

vígjáték, 2 felvonás, 155 perc, magyar, 2006.

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Lope de Vega leghíresebb, legtöbbet játszott komédiája mai kifejezéssel élve egy szexuális zaklatás története. Nemcsak azért izgalmas, mert a szerző a világirodalomban elsőként nyúl ehhez a frivol témához, hanem azért is, mert a zaklatást egy nő, sőt: egy főrangú dáma kezdeményezi. Diana, a nápolyi Belflor grófság úrnője (Bajor Gizi egykori legendás szerepét a Vígszínház színpadán Eszenyi Enikő alakítja), ahogy tudomást szerez titkárának, Teodorónak szerelmi afférjáról, azonnal közbelép, és igyekszik megkaparintani magának a jóképű ifjút. Ám mire a titkár - régi szerelmét feledve - behódolna, már el is taszítja magától, akár a spanyol közmondásból ismert "kertész kutyája", aki épp csak megszaglássza a másik eb csontját; igazából nem kér belőle, viszont mást sem hagy enni. Féltékeny mindenre és mindenkire. Diana a saját érdekei szerint keveri össze a szálakat. Szerelmeket rombol szét, de nem eredendő gonoszságból - csupán azért, mert ő is magányos és szerelmes.

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2006. március 25., Vígszínház

Stáblista:

Szereplők

Diana (Belflor grófnője)
Teodoro (Diana titkára)
Tristan (lakáj)
Ottavio (Diana intézője)
Fabio (Diana háznagya)
Frederico gróf
Ludovico gróf
Ricardo márki
Marcella (társalkodónő)
Dorotea (társalkodónő)

Hozzászólások

Catarina50 2010 márc. 16. - 18:52:44
Fergeteges elõadás, Ács János remekbe szabta Lope de Vega vígjátékát. Aki teheti, nézze meg. Eszenyi Enikõ telitalálat, rajta nem fog az idõ: fiatalokat lepipálva játssza fia-korabeli partnerével a szerelmes szûzet.
10/10
Szívkirálylányka 2009 okt. 09. - 16:30:41 10/10
Nem olyan régen láttam és nagyon tetszett. Eszenyi Enikõ hatalmasat alkotott. Fergeteges volt a gitáros szerepe az egész elõadás alatt.
7/10
rues 2009 márc. 04. - 14:27:31 7/10
Ha vérbeli spanyol vígjátékot szeretnének látni spanyol környezetben jó ütemes elõadásvezetéssel (Ács János), akkor térjenek be a Vígbe. A fõszereplõ Diana grófnõ bemutatja - unatkozó idejében- hogyan kell elcsábitani a teremtés "koronáit". Eszenyi Enikõ jeleníti meg az izzig-vérig spanyol NÕT Dianat. A férfi színészek közül kiemelem a Fábiót és Ludovicot játszó Pndroch Csabát és Tahi Tóth Lászlót.