Színház

A, Könyörgöm, hívjatok papot

táncelőadás, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Szeptember óta dolgozik együtt Murányi Zsófia és az iskola A csoportja. A 10-12 perces etűd 3 szinten játszódik. Lent, fent, középen. Hangsúlyosak a darabban az érzelmek, a szenvedély. Mindezek összessége = Könyörgöm, hívjatok papot...
Murányi Zsófia a Budapest Tánciskola növendéke volt a hivatásos iskola kezdeti éveiben. Az MTF koreográfus szakán végzett. Koreográfus, rendező, előadó, pedagógus. Minden színházi évadban saját koreográfiával jelentkezik. Számos alternatív táncszínházi és kortárs táncszínházi csoport táncosaként, előadójaként is szerepelt.

A Budapest Tánciskola hagyományos decemberi estjét mindig kíváncsi várakozás övezi, hiszen minden koreográfia, amely erre az alkalomra születik hordoz néhány mozdulatnyit az új táncos-generáció lelkesedéséből, gondolataiból. Idén három új darabbal érkeznek.

A koreográfiákat hosszú hónapok kemény munkája alakítja, melynek része a dramaturgiai útkeresés, a táncnyelv fejlesztés, a zene-választás, a szereposztás, az alkotás folyamatának minden kínja és öröme. Ennek lenyomata a decemberben bemutatott három produkció.

"Könnyű lenne, ha bevált koreográfiák színre állítása lenne az iskola profilja. De nem az. Nekünk nincsenek kész válaszaink. Ez egy igazi kísérleti műhely a kutatás, a tévedés kockázatának vállalásával. Az alkotás, a vargabetűk szabadságával. És az új ígéretével! Erre várjuk a közönséget." (Angelus Iván)

A kortárstánc képzés előzményei az 1979-ben alakult Új Tánc Klubig vezethetőek vissza, itt Angelus Iván és Kálmán Ferenc vendégeként többek között Jeszenszky Endre tartott elméleti és pedagógiai előadásokat, önképzőkörként, filmklubként működött. 1983-tól a Kreatív Mozgás Stúdió megalakulása adott lendületet a képzési formák fejlődésének. 1999 szeptemberétől az iskola új otthonában, a Goli Tánchelyen folytatódott a művészképzés. A hely 2003 nyarán újabb három táncteremmel, médiatárral, öltözőkkel kétszeresére bővült, jelenleg közel 1500m2-en folyik a munka.

A(z) Budapest Tánciskola előadása

Bemutató időpontja:

2008. december 18., Budapest Tánciskola

Stáblista:

Hozzászólások