Színház

A magyar Belmondó

előadás, 61 perc, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Valahogy úgy vagyunk, hogy ha az embertársunkat rosszabb állapotban látjuk, mint saját magunkat, egyből visszatér az életkedvünk."

"Az istenek mindig azt veszik el az embertől, amit legjobban akar."

Szokatlan, rendhagyó vallomás magamról, ahogy a terápián tanultam. Köszönöm az orvosaimnak, a KINO mozinak, testvéremnek, Imrének, Daninak, Rolinak, Dórinak, Zolinak és azoknak, akik meghallgatnak.

A szexfüggő Misi balesetet szenvedett Furcsa és titokzatos alak, aki nem kedveli az ikertestvérét, Imit. Imi színházban dolgozik - ugyancsak nem szereti testvérét. A konfliktus a két ikertestvér között feloldhatatlan. A történet tragikomikus eseményekbe torkollik.
A magyar Belmondó története szokatlan, nyers, rendhagyó vallomás.

A Neptun Brigád 2005-ben alakult nyitott színházi társulat. A szereplőgárda előadásról-előadásra változik: vannak, akik már kétszer-háromszor mutatták meg magukat, vannak, akik csak egyszer, mégis a Brigád tagjai. Állandó játszóhelyük nincs. A mindig új közeg és tér inspiráló. A kezdeményező és az előadások rendezője a biztos pont: Baksa Imre, akinek rendezései mindig a kortárs irodalmat mutatják, a színházcsinálás örömét rejtik magukban, és az elmúlt években hosszú távon bizonyították, hogy a közönség számára is szórakoztatóak és elgondolkodtatóak. A Neptun Brigád ezzel a monodráma előadásával egy újabb színt mutat be a repertoárján, most először vendégrendezővel, Rába Roland személyében. A monodráma műfaja sok irányt mutatott az utóbbi években; stand-up comedy-től az egyszemélyes báb-drámán át. De valahogy kimaradt a nézők megszólítása, bevonása - erre tesz kísérletet "A magyar Belmondó".

A(z) Neptun Brigád előadása

Bemutató időpontja:

2011. október 20., Neptun Brigád

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások