Színház

A mi falunk

előadás, 50 perc, 2021.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Gondolat Generátor műhely szervezésében.

Egy különböző szociális hátterű, 18-23 éves fiatalokból álló csoport a nyáron színházi nevelési szakemberek és művészek vezetésével részt vesz egy közösségi alkotófolyamatban. Vannak közöttük budapesti hátrányos helyzetű fiatalok, vannak bevándorlók gyermekei, akik már beszélnek magyarul, és jönnek a Trafó korábbi Csatlakozó alkotócsoportjainak tagjai is.

A Trafóban és Abán együtt táborozva, dolgozva létrehoznak egy olyan elképzelt falut, amelyben közösen alakítják a szabályokat és határozzák meg az értékeket. Együtt gondolkodnak együttélésről, európaiságról, otthonérzetről, játszva, kísérletezve keresik a közöset és a különbözőt. Az eredmény látható itt és most egy összművészeti performansz keretein belül.

A projekt vezetői Nagy Emese, Perényi Balázs és Szepes Anna színházi nevelési gyakorlatokkal és játékokkal segítették a közös alkotást és a csoportkohézió kialakulását. A témához kapcsolódó különböző művészeti ágakat képviselő magyar és külföldi alkotók workshopokkal gazdagították a folyamatot.

Bemutató időpontja:

2021. augusztus 24.,

Hozzászólások