Színház

A modell

komédia, 2 felvonás, magyar, 2005.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Ha egyvalamit megváltoztathatnál a pasidon, mi lenne az? És ha kettőt? Hármat? Egy eldugott amerikai egyetemi városban valóra válik az álom. Evelyn, a vagány művészettörténész hallgató épp a prűd városlakókat készül megleckéztetni, amikor belebotlik a kopott bölcsész Adambe. Beszédbe elegyednek, szó szót követ, végül a lány megadja számát a srácnak. És ezzel kezdetét veszi a nagy átváltozás. Csodákra képes a szerelem? A nagy naptól kezdve Adam egészségesebben eszik, fut, gyúr, egyszóval egyre kívánatosabb pasi lesz, miközben az egyetem legmenőbb nőjét mondhatja kedvesének. Legjobb barátja és annak menyasszonya tátott szájjal bámulják a nagy metamorfózist, a többi lánynak is egyre inkább csorog a nyála. A szerelmesek pedig boldogok. Mint Ádám és Éva a paradicsomban.

Íme tehát a tökéletes recept: szúrj ki magadnak egy kissé túlsúlyos, szemüveges, jelentéktelen bölcsészt és formáld saját képedre és hasonlatosságodra! Henry Higginsnek is megbocsátott Eliza Doolittle - hiszen végül is a szerelem vezérelte. Itt az ideje, hogy belássátok, srácok, most rajtunk a sor. És ugyan melyikőtök tiltakozna, ha egy szellemes, okos és minden tekintetben odaadó szexbomba venné kezébe sorsotokat?

És nektek, csajok, ugye nem lennének gátlásaitok? Vagy mégis?

Neil LaBute, amerikai drámaíró, úgy látszik, mindent tud rólunk fiatalokról. A Pesti Színházban január hatodikától megnézhetitek, hogy végződik az új emberpár története. Nem fogtok unatkozni.

A(z) Pesti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2005. január 6., Pesti Színház

Stáblista:

Hozzászólások