Színház

A nagymama

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2012.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Csiky Gergely A nagymama című alkotása finom humorban, érzelmekben és fordulatokban gazdag mű.
A fiatalember, aki franciatanárnak jelentkezik a leánynevelő intézetbe példás viselkedésével elnyeri a többi nevelő bizalmát. Pedig az ifjú Szerémi gróf kizárólag azért vállalkozott erre a kalandra, hogy az egyik növendék, Márta kisasszony közelében lehessen. Amikor a Nagymama, Szerémi grófné tudomására jut, hogy unokája hol vállalt állást, meglátogatja az intézetet, hogy megismerhesse az új "franciatanárt". Megtudva, hogy Ernő ki miatt "tanárkodik" ott, segíteni akarja a szerelmeseket, mert visszagondol saját szomorú tőrténetére. Őt is elválasztották szerelmesétől és boldogtalan volt egész életében. De vajon sikerűl-e a Nagymamának elérni, hogy a fiatalok egymáséi legyenek, ki tudja-e bogozni a múltban összekuszálódott szálakat, no és ki kivel lesz boldog? Erről mesél a darab.

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. december 8., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Szerémi grófné
Ernő (unokája)
Örkényi Vilmos báró
Kálmán
Timár Karolina
Lango Seraphine
Tódorka Szilárd
Koszta (tábori lelkész)

Hozzászólások

8/10
Mandzsi 2014 márc. 05. - 15:09:16 8/10
Béres Ilona hangját gyerekkorom óta szeretem.....ugyanis volt egy mesekazettám, amire felmesélte A hattyúk tavát és alatta/közben ment a zene....imádtam!
és mit ad ég, ebben a darabban, amiben õ a fõszereplõ, a zenei betétek éppen A hattyúk tavából voltak :D


(és nem mellesleg Magyarország legszebb színésznõje!)
BicskaMaxi 2013 febr. 04. - 21:35:05
Nagyszerû darab, nagyszerû elõadás, de aminek - vagy leginkább akinek - a legjobban örültem: Béres Ilona a címszerepben. Csodálatos alakítás volt. Egy belülrõl is gyönyörû nõ egyénisége, személyének teljessége, érettsége, finomsága teljesen átjött a szerepen. Egy nagy kaliberû színész egy nagy kaliberû, örök nõ szerepében. Béres Ilona önmagát hozta. Nagy öröm volt látni õt. Kár, hogy nem adódik rá gyakrabban alkalom.