Színház

A nyomorultak

előadás, magyar, 2012.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Jean Valjean kenyérlopás miatt kapott tizenkilenc évi börtönbüntetés és kényszermunka után szabadul, de megélhetéséért újra lopni kényszerül. Éjszakai szállásadójától ellopja ezüst gyertyatartóit. Mikor elfogják, a püspök ahelyett, hogy vádat emeltetne ellene, odaajándékozza Valjeannak a méregdrága tárgyakat. A gesztus mély nyomot hagy benne. Elhatározza, hogy becsülettel, kemény munkával a tisztességes életet választja. Letelepedik egy kisvárosban, ahol idővel befolyásos üzletember és polgármester válik belőle. A múltját viszont, ha akarná sem tudná elfelejteni, mert mikor egy áthelyezett börtönőr, Javert lesz a rendőrkapitány: felismeri benne régi foglyát, és Valjeannak újra harcolnia kell szabadságáért és megvédenie a szívéhez közelállókat a rosszindulatú támadásoktól...
Viktor Hugo regényének zenés változata Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása, minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicalje. 1980-ban mutatták be először, Párizsban. Azóta a világ legnagyobb, legjobb zenésszínházai tűzték műsorukra, a közönség egyre nagyobb lelkesedésétől kísérve, mely napjainkig lázban tartja A nyomorultak musical egyre szélesebb rajongótáborát, akiknek számát immár a miskolciak is gyarapítani fogják.


Az eredeti londoni produkciót színpadra alkalmazta és rendezte: Trevor Nunn és John Caird
A produkciót a Music Theatre International és a CAMERON MACKINTOSH LTD. nevében a Josef Weinberger Ltd. engedélyezte. Az előadás a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft közreműködésével jött létre.

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. március 2., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások