Színház

A szív bűnei

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A három nővér: Babe, Lenny és Meg évek óta külön élnek, szinte nem is találkoztak. Egy váratlan és rejtélyes esemény azonban újra összehozza őket a hazlehursti családi házukban: Babe, a család legkisebb lánya, lelőtte férjét. Az ok mindenki előtt ismeretlen, és Babe sem akar beszélni róla, szabadságát rövid letartóztatás után visszanyeri, mert férje nem halt meg, a golyó csak a hasát érte. A lányok Babe mellet maradnak, és az együtt töltött napokban felelevenednek a gyerekkori emlékek, sérelmek. S lassan megértjük, hogy miért is tűnik mindhárom lány olyan furcsának számunkra, és a szomszédok számára is.

A Pulitzer-díjas drámából Oscar-díjra jelölt film is készült, Diane Keatonnal, Jessica Lange-dzsel és Sam Sheparddal a főszerepben, mely aztán Bűnös szívek címmel a magyar nézők kedvencévé is vált....

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2010. november 12., Újszínház

Stáblista:

Szereplők

Lenny Magrath (a legidősebb nővér)
Meg Magrath (a középső leánytestvér)
Babe Botrelle (a legfiatalabb testvér)
Chick Boyle (a nővérek unokatestvére)
Doc Porter (Meg hajdani udvarlója)
Barnette Lloyd (Babe ügyvédje)

Alkotók

Hozzászólások

dreamer1 2012 ápr. 15. - 12:01:47
A filmet én hamarabb láttam ami Bûnös szívek címen ment megjelent azóta dvd-n is három remek színésznõvel mint Jessica Lange,Sissy Spacek és Diane Keaton.Jobban tetszett.Az elõadást láttam (még Liával)és nem volt rossz bár a nagy bábut nem értem a ház felett...
dreamer1 2012 ápr. 15. - 11:59:02
Pokorny Lia szerepét egyeztetési problémák miatt Brunner Márta vette át.Kár érte.
8/10
Corso74 2011 márc. 07. - 08:27:30 8/10 Előzmény virágmóka
Sziasztok! Az elõzõ bejegyzéssel alapvetõen egyet kell értenem: az Új-nak voltak már jobb elõadásai. Emellett az elõttem szólónál mérsékeltebb krtikát adnék. Val.szeg nem ugyanazt az elõadást láttuk, mert nálunk épp Pokony volt halványabb, Pálfi simán lejátszotta :-)) Mégis azért vagyok elnézõbb ezzel a darabbal, mert egyrészt a filmet is megnéztem (semmivel nem jobb mint egy darab - tkp. a screenplay-en alig reszelgettek valamit...), másrészt ugyanezek a fiatal színészek más darabokban kiváló alakításokat nyújtanak, így stabil újszínházasként maradtam a nézõtéren :-) Szóval: ez tényleg nem a színmûvészet Csimborasszója, szerintem a rendezésben volt egy kis bénázás, de nézhetõ, helyenként egészen jó darab (pl. Almási ökörködése nekem bejött) :-))
4/10
virágmóka 2011 jan. 31. - 11:47:12 4/10
Tegnap láttuk a darabot. Eddig soha nem írtam véleményt, de most úgy érzem, hogy meg kell tennem. Nekünk (3 nézõ - 2 nõ, 1 férfi) nem tetszett az elõadás. Maga a színdarab, habár sokan hasonlítják a nagy elõdök munkáihoz - Arthur Miller vagy Tennessee Williams - szerintünk vontatott és hatásvadász volt. Én személy szerint csak Pokorny Lia és Száraz Dénes elõadását tudtam élvezni. Kicsit úgy éreztem magam, mintha egy 80-as évekbeli kis vidéki kinlódó társulat darabján feszengnék.
10/10
surviver 2010 dec. 13. - 14:20:00 10/10
Kiváló darab, szuper színészekkel. Az aláfestõ zenék jók, a szoba és konyha vidám színkavalkádja kitûnõ kontrasztot teremt a nõvérekben zajló történésekkel. Aki nyitott az "Új-szerû" megoldásokra, nézze meg feltétlenül!