Színház

A Tánc Világnapja - Gálaest

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ "A Tánc Világnapját". A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén, amelynek keretében kerülnek átadásra a Szövetség szakmai díjai: az Életmű-díjak, az Évad legjobb férfi-női táncosainak díjai, a Legjobb végzős növendékek díjai, az Oktatásért és tudományos munkáért járó díjak, valamint a Táncművészetért díjak. Ugyancsak ezen az estén kerül sor a Fülöp Viktor ösztöndíjak, valamint az Imre Zoltán díj átadására is.
2010. április 29-én, egyszerre két különleges Gálaestnek lehetünk résztvevői Budapesten és Pécsett, Európa Kulturális Fővárosában. A budapesti és pécsi előadást a Magyar Televízió kapcsolja össze, így mindkét helyszín eseményeit élő adásban, közösen követhetik a nézők a helyszíneken és a televízió képernyője előtt.
A pécsi gálaest fellépői: Budai László többszörös tangó világbajnok és partnere Pirity Andrea, Pécsi Balett, Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, Szegedi Kortárs Balett, Duna Művészegyüttes, Presidance Company

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások