Színház

A teremtés

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Haydn Év alkalmából mutatja be a Vaskakas Bábszínház és a Bolero Fúvósegyüttes-Győr közös produkcióját, melynek alapját Haydn A teremtés című műve képezi. A színpadi tér egy porond, klasszikus cirkuszra utaló. A Teremtő a cirkusz igazgatója, a cirkusz világának ura, mozgatója, instruálója, rendezője; ki hol a levegő akrobatájaként trapézon leng ("lebeg mindenek felett"), hol karmesteri pálcával dirigálja (Haydnra is utalva) a világ teremtését, no meg a zenekart.
A Genezis napjai cirkuszi mutatványok: zsonglőrködések, bohóctréfák, varázslatok, állatidomár számok, stb. A cirkusz gazdag jelentése, asszociációs köre, metaforaértéke az alapja a szellemes, igényes színházi megjelenítésnek, a különleges bábos animációnak.
A vállalkozás érdekessége, hogy a nagyzenekarra, kórusra és szólistákra írt oratórium zenei anyagát itt egy 9 tagú fúvósegyüttes fogja megszólaltatni, mint az "isteni cirkusz" saját zenekara; a kórus és a szólisták által tolmácsolt szöveget és tartalmat pedig a bábművészek fogják megjeleníteni, mint a cirkusz artistái, bohócai, zsonglőrei...

A(z) Vaskakas Bábszínház előadása

Bemutató időpontja:

2009. június 19., Vaskakas Bábszínház

Stáblista:

Hozzászólások