Színház

A testőr

vígjáték, 3 felvonás, 175 perc, magyar, 2001.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A házasság "kölcsönös szerződés férfi és nő között, melyben kölcsönösen megállapodnak, hogy a szerződés napjától kezdve nem mondják el egymásnak, hogy kivel van viszonyuk. Aki e szerződést megszegi, akár azáltal, hogy megmondja a másiknak, miszerint ezzel és ezzel viszonya van, akár azáltal, hogy valami más módon tudtára adja, vagy nem ügyel eléggé arra, hogy a másik ne tudja meg: házasságtörést követ el." - (Karinthy Frigyes)

S hogy mit tehet az, aki meg akarja akadályozni, hogy házastársa hűtlen legyen hozzá? Ha minden kötél szakad, legjobb, ha úgy intézi a dolgot, hogy saját magával csalják meg. "Komédiások szerelme és szerelmesek komédiája." - jellemezte a darabot A Hét című folyóirat munkatársa az 1910-es vígszínházi ősbemutató idején. A testőr Molnár Ferenc majdnem száz éves örökifjú vígjátéka férfiról és nőről, színészről és színésznőről, házasságról, szerelemről és a "zöldszemű szörnyről", aki - mint tudjuk - rettentően bandzsít.

2003 - Vidor Fesztivál: Dottore-díj, a legjobb előadásért

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2001. december 15., Örkény István Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Ilcsibe 2010 ápr. 20. - 22:58:15
Igen közepes darab, de 3 órás hossza miatt nekem rosszabbnak tûnt... Igaz volt felvonásonként úgy két-két ütõs poén: de lássuk be, félóránként egy vígjátéktól ez elég gyér teljesítmény! Vontatott volt, lapos, egy szó szerint fapados színházban.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás