Színház

A vadkacsa

előadás, magyar, 2007.

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Hjalmar Ekdal és Gregers Werle ifjúkori barátok. Tizenöt év után találkoznak. Gregers nem akar tudomást venni az évek múlásáról, nem tud beletörődni, hogy Hjalmar nem azonos az egykori, csillogóan tehetséges, fiatalemberrel, és elhatározza, hogy kiszabadítja banális hétköznapi életéből. Hjalmar tulajdonképpen boldogan él, s a kiszabadítási kísérlet katasztrofális következményekkel jár...

A(z) Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

2007. január 19., Katona József Színház

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
CinkaPanna 2011 jan. 08. - 17:20:25 5/10
Ez az elõadás nekewm sem tetszett,gyenge, vértelen.Egyedül Fekete Ernõ játéka jött át, de õ amúgy is nagy kedvencem!:))
mulao 2009 jún. 25. - 23:42:51
Ugyan én csak a közvetítést láttam, de talán senki nem fogja azt mondani, hogy jogtalanúl írok. Annyira nem tetszett, egyszer végignéztem a kedvenceim miatt, de õszintén megmondom, örülök, hogy nem színházban kellett végig ülnöm. Szerényvéleményem szerint Fekete Ernõ fantasztikus volt, nekem átjött, elõször láttam apa és férj szerepben, de jól állt neki, iszonyú jók voltak a hangsúlyai, mimikái, nagyon tetszett.
Fullajtár Andit is szeretem, õ is tetszett, bár Feketét szerintem nem tudta felülmúlni.
A többi színész is nagyon jól játszott szerintem. Még annyit, hogy nekem valahogy átjött a közvetítést nézve, a színészek rutinja, összjátéka, bizony nem akármilyen színészek játszanak a Katonában.Talán mindent leírtam már.
csuribuksi 2008 dec. 19. - 10:01:26 Előzmény Futrinkássy
A Katona, a legnagyobb repertoárral rendelkezõ színház az 1. számú kedvenc, bármikor megyünk is,nagyon jól szórakozunk.
A vadkacsa ugyan nem éri el a Sáskák vagy a Koccanás színvonalát, de 4-est így is érdemel.
A feleség túl visszafogott, Fekete Ernõnek több idõt kellene töltenie a padláson a találmányával, hogy jobban eljusson az üzenet azokhoz is, akik nem olvasták a drámát.
Futrinkássy 2007 okt. 23. - 22:14:44
Mi legyen az élet hazugságaival? Ezt a problémát Ibsen már a Babaházban is felveti, de kicsit távolabbi asszociációval Balázs Béla Kékszakállúját is idézhetnénk: szeress, so(h)se kérdezz. Mi a jobb, ha tudunk mindent a múltról, vagy ha inkább nem is vesszük tudomásul, hogy a múlt is létezett? Ebbõl a kérdésbõl adódik a Vadkacsa középpontjában álló konfliktus is, amelyet a Katona József színház mûvészei remek rendezésben és nagyon hiteles alakításokkal közvetítenek. Az egyéni kiváló alakítások koherens egésszé alakítják az elõadást, amelyben több drámai feszültségû jelenet is emlékezetes marad. Egyike ezeknek a színpadon némán és egyedül elgondolkozó Hedvig (Simkó Katalin), amint megszületik benne a kényes helyzetre a megoldása.