Színház

A vágy villamosa

színházi közvetítés, angol, 2014.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Tennessee Williams időtlen remekműve, A vágy villamosa lesz a londoni Nemzeti Színház első idei közvetítése, amely ezúttal a kultikus londoni Young Vic színház produkciójában látható. Gillian Anderson (X-akták, A Hajsza) játssza Blanche DuBois-t, Ben Foster (A túlélő, Öld meg kedveseid) Stanley szerepében, Vanessa Kirby (BBC-Szép remények) Stella szerepében látható.

Amikor Blanche törékeny világa összeomlik, nővéréhez, Stellahoz fordul vigaszért, de depressziója végül szembe sodorja őt a brutális, könyörtelen Stanley Kowalskival. A látomásszerű produkciókat maga mögött tudó rendező, Benedict Andrews ezzel a darabbal tért vissza a Young Vic színházba a többszörös díjnyertes Három nővér után.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Bemutató időpontja:

2014. november 17., Uránia Nemzeti Filmszínház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
frenchbully 2021 máj. 17. - 17:37:24 10/10
Úgy hiszem, az összes filmes feldolgozást láttam, ami neten fellelhető. Ez a színházi darab elsősorban a nyelvgyakorlás miatt érdekelt. Angol nyelven, a biztonság kedvéért angol felirattal. Aztán gyakorlás helyett szépen elvarázsolt. Gillian Andersont Scully ügynökként szoktam meg, de szégyenkeznem kéne, hogy skatulyáztam, mert Blanche DuBois lett, ezer százalékig. Ben Fostert akciófilmekben láttam, nem hittem volna, hogy ennyire karizmatikus színpadi színész. Élmény volt ez a darab, még így tévén keresztül is, különleges élmény, a modernizált alakjaival, a villódzó fényeivel, a forgószínpadával.