Színház

A varázsfuvola

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Wolfgang Amadeus Mozart operája a zenetörténet egyik legismertebb és leggyakrabban játszott remekműve. Érzelmekben és humorban gazdag mű, amely az emberi tisztaság, a szépség, a jóság és a bölcsesség eszméjét énekli meg.
Tamino herceg elindul, hogy kiszabadítsa Paminát, a gonosz Éj Királynőjének lányát Sarastronak, a Nap temploma főpapjának fogságából. A fiatalok egymásba szeretnek, de vágyuk csak akkor teljesülhet, ha végigjárják a bölcsességhez vezető utat. Próbatételeikben önmagukkal is meg kell küzdeniük: Taminónak meg kell tanulnia uralkodni érzelmein, míg Paminának magáévá kell tennie a feltétel nélküli szeretetet. Kitartásukkal és türelmükkel méltókká válnak az utolsó próbatételre, amelyben együtt győzik le az elemeket a varázsfuvola békét és harmóniát teremtő erejével. Az Éj Királynője hiába tör Sarastro birodalmára, a Fény szükségszerűen győzedelmeskedik a Sötétség felett.
E hallatlanul gazdag mű igazán élvezetes kikapcsolódást nyújt, minden korosztály számára tartogat mondanivalót. A varázsos elemeknek és fülbemászó dallamoknak köszönhetően bárki számára remek lehetőség, hogy megismerkedjen a műfajjal. Liebner János zenetudós szerint "A varázsfuvola tükör: önmagát látja, aki belenéz; és amit csak keres, mindent megtalál benne. Teljes, zárt világkép, az univerzum tükre."

A(z) Móricz Zsigmond Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 12., Móricz Zsigmond Színház

Stáblista:

Szereplők

Az éj királynője
Első hölgy
Második hölgy
Harmadik hölgy
Öreg pap (I. őrtálló, I. rabszolga)
II. pap (II. őrtálló, II. rabszolga)

Hozzászólások