Színház

A Vihar kapujában

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A történet egy krimi. Az erdőben egy Rabló meglep egy előkelő házaspárt. Megkívánja a Nőt és az érte folytatott párviadalban megöli a Férjet. A hatóságok megtalálják a Rablót és a Nőt is. Az ő tárgyalásukról érkezik egy elpusztított város szélén álló lerombolt templomba a Favágó, a Pap, ahol várja őket a Koldus. Hármójuk között elevenedik meg a bírósági tárgyalás, ahol - s ez a történet java - másképpen meséli el az erdő mélyén lezajlott halálos kimenetelű párbajt a Rabló, másképp a Nő és másképp a Férj megelevenedő szelleme. Mint minden jó krimiben az igazság csak a végén derül ki.

Horváth Csaba, a korábbi ősbemutató koreográfusa most első éves fizikai színházi koreográfus-rendező osztályával dolgozta fel a művet.

A(z) Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Lillebror Ostehaps 2016 szept. 19. - 20:28:07
Az elõadás a Színmûvészeti Egyetem fizikai színházas hallgatóinak vizsgadarabja. Nagyon meg is látszik rajta, ennyi bonyolult mozgást, ilyen kifejezõ mozdulatokat és ennyi aktivitást ritkán látni prózai elõadásban. Állandó pergõ képek, fura testhelyzetek, egymásra utalt színészek láthatók végig. És ezek a hallgatók bírták is erõvel és koncentráltsággal a darabot! És még beszélni is tudnak érthetõen! Igazi színházi csemege az elõadás. Bár a többszöri ismétléseket nem mindig éreztem indokoltnak, vagy nem mindig adott változtatást és új megközelítést. (ugyanis szinte minden jelenetet többször is eljátszottak szereplõváltásokkal)