Színház

Ádámok és Évák Ünnepe

előadás, magyar, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Középiskolás diákok előadásaival folytatja az Ádámok és Évák Ünnepe című rendezvénysorozatát a József Attila Színház. Tizenegy középiskolai színjátszó csoport lép színpadra március 27-én 18 órától; az előadást Quintus Konrád rendezi.

A próbafolyamat során a József Attila Színház művészei segítették a felkészülést, a vezető pedagógus munkáját, és mentorálták a csapatokat. A produkciókat négy fős zsűri értékeli, és jutalmazza a legjobbakat.

A márciusi Ádámok és Évák Ünnepe rendezvény témája a Shakespeare-mesék: a diákoknak az előadás által lehetőségük nyílik közelebb kerülni az általuk feldolgozott témához. A több hónapos munka során elmélyedhettek többek között A velencei kalmár, a Szentivánéji álom, a Sok hűhó semmiért, a Macbeth vagy az Ahogy tetszik történetével.

A programsorozat témáinak meghatározása során fontos cél, hogy igazodjon a Nemzeti Alaptanterv tematikájához, hiszen a közös munka, a csoportos feldolgozás során a diákok nemcsak közvetlenebb és személyesebb viszonyba kerülnek az irodalmi alkotásokkal, de javul szövegértési és elemzési technikájuk, nagymértékben fejlődik kreativitásuk és fantáziájuk.

A színház nemcsak szórakoztat, de nevelő céllal is bír, a fiatalok színházba csábítása rendkívül fontos, hiszen belőlük válik a jövő közönsége. A József Attila Színház kiemelt feladatai közé sorolja a diákság megszólítását, repertoárján számos őket foglalkoztató előadás szerepel, és az általános és középiskolás generáció számára hívta életre a beavató színházi programját is.

A(z) József Attila Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Vélemény: