Színház

... After All

táncelőadás, 60 perc, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Az ember teste/az én testem hajlamos az archívummá, virtuális archívummá válásra. Mit lehet csinálni mindazokkal a dolgokkal amik felhalmozódtak? Egy ponton arra vágyunk, hogy megszabaduljunk tőlük, de mégsem tudjuk eldobni őket. A változás örmteli lenne.
Veszel egy másik testet; kinyitod a szelepeit; kiválasztod az archivált törmeléket; félreteszed az újrahasznosítható darabokat; észreveszed, hogy nagyon kevés van belőlük; gondosan elhelyezed őket egy új test különböző pontjain (a koruk következtében mégiscsak törékenyek); félreteszed az álmokat; csupán néhány fog valóra válni [közülük]; véletlenszerűen beledobálod őket az új testbe; vársz egy kicsit; ha semmi nem történik, légy egy kicsit türelmes; időközben válaszd ki a kellékeket; amikor minden készen áll majd, akkor hozzáadod a kellékeket a testhez; kilökődhetnek, de ne aggódj, ez egy normális reakció, a test hozzá fog szokni néhányukhoz és meg fogja tartani őket, míg a többi láthatatlanná válik; mikor mindez kész, gondosan figyelj; keress egy megfelelő keretet egy régiségboltban - ez nagyon fontos; helyezd bele egy keretbe az eredményt és kapcsold be a TV-t: egy nagyon kellemes rajzfilmet fogsz látni. (Vava Ştefănescu)

"A fizikai idő kérdését és az elmúlt művészi élmények újraélhetetlen "rétegekként" való felhalmozódását vizsgálja Vava Stefanescu az ... After All szólójában. A táncoló testet mint megbízhatatlan raktárat faggatja úgy, hogy egy másik, egy "idegen" fizikalitását (Carmen Cotofana-ét) a mulandó archívumának rekonstrukcióját megcélzó mozgó kísérletként használja.

Vava Stefanescu koreográfus és táncos, Romániában él és dolgozik. Számos ösztöndíjban és művészeti rezidenciában részesült, számos nemzetközi fesztiválon szerepelt, interdiszciplináris zeneszerző és kortárs tánc workshopokat, fesztiválokat tart egyetemeken vagy táncegyütteseknél, Romániában és külföldön. Legutóbbi munkái: Swing (TNC, 2013), Occupy Vava (TNC), Deliruri (Teatrul de Arta Deva, 2012). Több mint huszonöt színházi előadás koreográfiáját jegyzi, néhányban előadóként is szerepelt. Alapítója és igazgatója (1999-2003) a Multi Art Tánc Centernek (MAD). 2006 és 2013 között a Bukaresti Nemzeti Táncközpontnak volt a művészeti vezetője; jelenleg a Bukaresti Nemzeti Táncközpont vezérigazgatója.

A(z) Bakelit Multi Art Center előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások