Színház

Agyő, kedvesem

zenés bohózat, magyar, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A cseh drámairodalom elmúlt 30 évéből olyan szerzőt és színpadi művet ismerhet meg a zalai közönség, mely reprezentálja a közelmúlt cseh színjátszás és drámairodalom új irányzatát.
Az Agyő kedvesem! szerzője hosszú ideig volt a világhírű színházi műhely: a Čnoherní Stúdió dramaturgja. Könnyed, szinte improvizatív alkatú típus, aki nagyon jól tud tréfás, modern "színház meséket" írni, prózai műveket színpadra vinni. Ilyen mű az "Agyő kedvesem" című színpadi játék is, amely jellegzetesen Koenigsmark-i műfajú mű, un. tragi-groteszk zsánerben íródott.
Egy vidéki kisváros zenekarának életébe nyerünk bepillantást, akkor, amikor a zenészek próbára készülnek. A színdarab kabaré szerű jeleneteiben tragikomikus alakok sora vonul fel, miközben a diktátori jellemvonásokkal felruházott karmester és a próbák megtartására helyet biztosító lakóház házmestere dirigálja és meghatározza a zenekar életét.
Znamenák István, a kaposvári színház tehetséges színésze állítja színpadra e művet. Mely műről tudnunk kell, hogy a Katonai József Színház játszotta évekkel ezelőtt nagy sikerrel.


A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2001. november 23., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Szereplők

Čulik (a zenekar vezetője)
Čuliková (a neje)
Elén (a lánya)
Eduard (zongorista)
Nebesky (hegedűs)
Sechtl (tubás)
Stepánek (dobos, 5 gyerek apja)
Blumová (hárfáslány)
Házmester
Sonka (a lánya, pincérnő)
Hules (a zenekar gazdasági igazgatója)
Laska (pincér)

Alkotók

Hozzászólások