Színház

Ahol a farkas is jó

színmű, magyar, 2014.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

1953 októbere és 1954 augusztusa között öt tizenéves lány tűnt el Törökszentmiklóson. A játszóterek elnéptelenedtek, a gyerekeket nem engedték egyedül iskolába, voltak, akik vérváddal illették a zsidókat, mások titokzatos CIA-ügynököket gyanúsítottak a kislányok elrablásával.

Nem sokkal később a húsz éves Jancsó Piroskára terelődött a gyanú. A lány először azt vallotta, hogy az áldozatokat a helyi orosz helyőrség katonái erőszakolták és gyilkolták meg. Később azt állította, hogy a kéjgyilkosságokat egyedül követte el, majd saját anyját vádolta bűnrészességgel. A bíróság halálra ítélte.

Rubin Szilárd tizenkét évvel később, Piroska fényképének megpillantásakor beleszeretett a halott lányba. Koncepciós pert sejtett az ítélet mögött és kutatni kezdett; több mint negyven éven át dolgozott megszállottan a Piroskának emléket állító, Aprószentek című regénytorzón, mely 2012-ben jelent meg.

Gothár Péter rendezése a több évtized után is titkokkal teli bűnügy, a nyomozás és a per eseményeit rekonstruálva ennek a megszállottságnak, Rubin halálra ítélt, lehetetlen szerelmének történetét meséli el.

A(z) Kamra előadása

Bemutató időpontja:

2014. február 14., Kamra

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
minnamanna 2016 febr. 12. - 23:12:04 10/10
Ma láttam, nagyon jó volt, a díszlet, a nézõk mozgatása, mind nagyszerû ötletekkel teli. Kár, hogy utolsó elõtti elõadás volt ma...
10/10
Edmond Dantes 2014 jún. 01. - 20:04:48 10/10
Pár napos csalódottságomért (ld.Fényevõk) máris kárpótolt a Katona. Ez aztán megint színház a javából! Igazi "3D"-élmény, a Kamra és a produkció minden perc(ikéj)e és porcikája eleven, lüktet, leköt. Feszes, filmes bejátszás nélkül is filmszerûen pereg (Gothár!), szédületes sebességgel és profizmussal. Úgyhogy további szószaporítás helyett én is felpörgök: 10/10