Színház

Aliz

játék, 98 perc, magyar, 2008.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Ez az Aliz! más lesz, mint amire esetleg számít a néző, de ígérjük, csalódni senki sem fog.
Lewis Carroll Alice Csodaországban című művét másfél évszázada következetesen hagyományos gyermekmesének értelmezik a színházi és filmes adaptációk. De mintha többről lenne szó. Olyan remekmű ez, amely mindenkihez szól. Az "Alice"-ben a gyerekek varázslatot találnak, a matematikusok bonyolult logikai feladványokat és komplex matematikai összefüggéseket ismernek fel. Pszichiáterek szerint az őrület különböző típusainak pontos diagnózisai lelhetők fel a szövegben. Fontos hivatkozási alap az underground kultúrában, a számítógépes játékok világában, a képzőművészetben, a zenében és - mint például a Mátrix című kultuszmozi esetében is - a filmművészetben. Mi a titok nyitja? Miféle világ ez a Csodaország? A mű egyik legfontosabb kérdése: ki vagyok én, mit jelent felnőni, megismerni önmagam? Ugye, hogy erre a kérdésre egy életen át keressük a választ? Az előadás a tavaly legígéretesebb pályakezdőnek választott Dömötör András rendezésében arra tesz kísérletet, hogy a történetet a maga összetettségében mutassa meg - fiataloknak, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Nincs mit tenni, mindnyájan bolondok vagyunk. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. október 17., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
paralelepipedon 2009 okt. 27. - 08:57:42 1/10
Nem értem miért hívta meg a Katona József Színház ezt a darabot.
Sajnálom, hogy idõt szántam rá megnézni, nagyon unalmas és egyben idegesítõ. Szünet persze nincs, hogy jelét adhassuk a nemtetszésnek és hazamehessünk.
Az egri színház a korábbi vendégjátéka alakalmával fantsztikus elõadást mutatott be (Párnaember), ezért szerettem volna ismét õket látni.
Ezt nem ajánlom senkinek.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás