Színház

Aliz

játék, 98 perc, magyar, 2008.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Ez az Aliz! más lesz, mint amire esetleg számít a néző, de ígérjük, csalódni senki sem fog.
Lewis Carroll Alice Csodaországban című művét másfél évszázada következetesen hagyományos gyermekmesének értelmezik a színházi és filmes adaptációk. De mintha többről lenne szó. Olyan remekmű ez, amely mindenkihez szól. Az "Alice"-ben a gyerekek varázslatot találnak, a matematikusok bonyolult logikai feladványokat és komplex matematikai összefüggéseket ismernek fel. Pszichiáterek szerint az őrület különböző típusainak pontos diagnózisai lelhetők fel a szövegben. Fontos hivatkozási alap az underground kultúrában, a számítógépes játékok világában, a képzőművészetben, a zenében és - mint például a Mátrix című kultuszmozi esetében is - a filmművészetben. Mi a titok nyitja? Miféle világ ez a Csodaország? A mű egyik legfontosabb kérdése: ki vagyok én, mit jelent felnőni, megismerni önmagam? Ugye, hogy erre a kérdésre egy életen át keressük a választ? Az előadás a tavaly legígéretesebb pályakezdőnek választott Dömötör András rendezésében arra tesz kísérletet, hogy a történetet a maga összetettségében mutassa meg - fiataloknak, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Nincs mit tenni, mindnyájan bolondok vagyunk. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy.

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. október 17., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Hozzászólások

1/10
paralelepipedon 2009 okt. 27. - 08:57:42 1/10
Nem értem miért hívta meg a Katona József Színház ezt a darabot.
Sajnálom, hogy idõt szántam rá megnézni, nagyon unalmas és egyben idegesítõ. Szünet persze nincs, hogy jelét adhassuk a nemtetszésnek és hazamehessünk.
Az egri színház a korábbi vendégjátéka alakalmával fantsztikus elõadást mutatott be (Párnaember), ezért szerettem volna ismét õket látni.
Ezt nem ajánlom senkinek.