Színház

Állomás

táncelőadás, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A születésnap létünnep! Egy olyan előadással szeretnénk meglepni így közönségünket, melyben a minkre jellemző alapirányok és mozgáselvek köszönnek leginkább vissza."

Az est koncepciója így: összegzés és iránymutatás, az eddig megtett út értékeinek őrzése és a benne adott, nekünk rendelt jövő biztosítása. Három koreográfus, Kulcsár Noémi, Nemes Zsófia és Leo Mujic által készített koreográfiák e tematikára készültek, s reflektálnak valamiképp a társulat jelenére, ünnepi évfordulójára.

Az Állomás est programja:

Transzfer / Kulcsár Noémi
Miként hatnak egymásra eleven testek, hangolódnak össze, kommunikálnak mozgásban, építik, vagy rombolják egymás lehetőségeit a zene, a tánc terében.
Kulcsár Noémi

Tabula rasa / Nemes Zsófia
Kik is vagyunk voltaképp? Életidőnk - időnk - teljessége születésünktől halálunkig, az a véges viszony, melyben értelmet adunk (öröklünk) saját létünknek. Akinek ?jelene? van, annak múltja és jövője is van. Ám mi van akkor, ha bomlik az összhang, vesztésre áll a múlt, üressé válik a jövő? Újra kezdhetjük létünket, nyithatunk tiszta lapot?
Nemes Zsófia

Mira! Nézd csak! / Leo Mujic
Miként lát minket egy távolról - külföldről - jött idegen? Milyen benyomásokat, érzeteket kapott rólunk, miközben sétált a főváros utcáin, imádta Budapestet. Igaza lenne: önmagunk ellenségei vagyunk, mélyen saját lehetőségeink alatt élünk? Ezekre a kérdésekre reflektál a világhírű koreográfus - Leo Mujic -, mégpedig a tőle megszokott lendülettel, dinamikával. Mozgásvilágának gazdagsága és ereje olyan átütő, hogy a nézőknek fel sem tűnik majd, hogy milyen a technikai nehézségekkel terhelte, kihívások elé kihívás állította a magyar táncosokat. A mozgás felszabadító ereje árnyalja a kritikát is, pozitívba fordítja a bírálatot, épít minket, öntudatosabbá, érzékenyebbé tesz.

A(z) PR-evolution Dance Company előadása

Stáblista:

Hozzászólások