Színház

Álomőrző

újcirkusz, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Doze (Dózis)
A Dózisban Pokorny olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti. Mélységeiben nem merülünk el teljesen, egy űrben tartózkodunk, mely tele van meglepetésekkel. Ahogy sodródunk, szunyókálunk, és lassan közeledünk az ébredéshez.

Gloomy Latitudes (Komor mozgásterek)
A darab egyszerű módját ábrázolja annak, hogyan lehet az ember ellenálló a valósággal szemben. Megtalálni a szökési lehetőségeket a jelen, a múlt és a jövő ismeretlen tereibe, számtalan különböző módon. A legkiválóbb módszer az önmagunkkal való beszélgetés e kérdésekről. Ez lenne a lényege annak, mi történik testünkben, miközben mozgunk és non-verbális kommunikációt folytatunk önmagunkkal vagy a körülöttünk lévő láthatatlan lényekkel, ugyanabban az időben. A nézőnek így lehetősége nyílik arra, hogy tanúja legyen és megtapasztalja a világ mozgó társalgását, mely beszél és költeményt formál a mozdulatokból.

Jiří Pokorny 2003-ban csatakozott az NDT2-höz, majd 2006-tól az NDT1 (NDT = Nederlands Dans Theater - Holland Táncszínház) táncosaként folytatta karrierjét. Számos híres koreográfussal dolgozott együtt (Jiří Kylián, Paul Lightfoot, Sol Léon, Mats Ek, Chrystal Pite, Ohad Naharin), emellett koreográfiákat készít az NDT2 számára és tanárként dolgozik az NDT Move In programjában, valamint a Mediterraneo táncfesztiválon és az olasz Architanznál.

A(z) Budapest Táncszínház előadása

Bemutató időpontja:

2016. március 30., Budapest Táncszínház

Stáblista:

Hozzászólások