Színház

"am I out?" / Amour Fou

táncelőadás, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A táncosok folyamatosan a siker és a bukás vékony határvonalán egyensúlyoznak. Az ebből eredő esendőség a művészi erőnek és kreativitásnak forrása is egyben. Ez az a feszültség, ami engem foglalkoztat." - Anouk van Dijk

Anouk van Dijk 1992 óta készít önálló koreográfiákat. Munkáiban a meglepő és virtuóz mozgásanyag szervesen ötvöződik a színházi formanyelv elemeivel. Dolgozott többek között Amanda Millerrel, Krisztina de Chatellel és Ytzak Gagilivel. Saját társulatát 1998-ban alapította. Formabontó munkáiért 2000-ben a Holland Táncnapok 'Lucas Hoving' díjával tüntették ki.

Az 'Amour Fou' a vágyról mesél. Az eszményi szerelem megszállott, ittas keresésről, amelyben az ember önként adja meg magát a lelket őrlő vagy bódító izgalmaknak. Annak az extatikus érzésnek, aminek állandó kísérője a félelem, hogy bármikor elveszthetjük, amit találunk. Az 'Amour Fou' a csalódások szlalomja a szerelem üldözésében.

Azt est második felében Anouk van Dijk az orosz Provincial Dances Theatre számára készített, 'am I out?' című koreográfiáját láthatjuk. Az előadás 2001-ben a kortárs tánc kategóriában elnyerte az egyik legnevesebb orosz színházi elismerést, a 'Golden Mask' díjat.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Vélemény: