Színház

Ámor

előadás, 1 felvonás, 55 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Thanasis Alevras versei alapján, görög nyelven magyar és angol felirattal - Attisz Színház, Athén, Görögország előadása.

Az Ámor a Theodoros Terzopoulos által rendezett trilógia második része, az Alarme („Riasztás”) és az Encore („Ráadás”) mellett. Az Ámor egy színpadi kompozíció, amely Thanasis Alevras költeményén alapul. Első alkalommal 2013 decemberében mutatták be, majd három évadon keresztül játszották az athéni Attis Színházban, valamint európai turnékon, ahol kivívta a közönség nagyrabecsülését és a kritikusok dicséretét.
Terzopoulos aukciós házzá alakítja a színpadot, ahol minden árucikké válik: a szerepek, a kellékek, az érzelmek, az emlékek, sőt, még az emberi testrészek is, vizsgálódásnak alávetve és felbecsülve az adás-vételek során. Az árakat az értékpiac ingadozása befolyásolja. A színészek megfigyelőkként ironikus megjegyzésekkel jellemzik a mai helyzetet, valamint manipuláló és a hatalom által manipulált emberek szélsőséges viselkedésformáit mutatják be egy globális válságot élő korban. Azonban mindent felforgat Ámor, vagyis a szerelem ígérete, az egyetlen, amely az emberivé válás hajtóerejeként működhet.

Rendező: Theodórosz Terzopulosz

Színészek: Antonis Myriagkos, Aglaia Pappa

Színpadkép és kompozíció: Theodoros Terzopoulos
Jelmez: LOUKIA
Zene: Panagiotis Velianitis
Fény: Theodoros Terzopoulos, Konstantinos Bethanis
Műszaki vezető: Konstantinos Bethanis
Gyártásvezető: Charalampos Terzopoulos
Producer: Maria Vogiatzi

Hozzászólások