Színház

Anconai szerelmesek

zenés komédia, 2 felvonás, magyar, 2006.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A hetvenes évek elején játszódó történet főhőse egy magyar lány, aki a "dígózás" áldozata lesz. Beleszeret a Balatonon nyaraló olasz fiúba, aki a románc után természetesen hazautazik. Mikor a lány rájön, hogy a nyári kalandnak "gyümölcse" lett, felkerekedik, hogy megkeresse szerelmét, ami akkoriban a szocialista Magyarországról nem volt egy egyszerű történet. A csodálatosan szép tengerparti Anconában rá is lel a fiúra, aki épp megházasodni készül a város leggazdagabb kereskedőjének csúnyácska lányával. Magyar hősünk itt belekeveredik egy igazi olasz komédiába, ahol mindenki mást szeret, mint amit személyes érdekei diktálnak. Igazi, nagy olasz lelke van mindenkinek, ugyanakkor igazi, nagy olasz hévvel akarják megtölteni üres pénztárcájukat is. És mint tudjuk, a szerelem és pénz rendszerint nem egy helyen található. Nem árulunk el titkot, ha elmondjuk, hogy a humorban bővelkedő vígjátékban, ahol bátran mondhatjuk, hogy poén poén hátán van, végül mindenki megtalálja a számítását. Magyar hősünk is talál apát születendő gyermekének, sőt...! Sőt nem csak gyermeke apját találja meg, hanem... de ezt már igazán nem árulhatjuk el.

A(z) Ruttkai Éva Színház előadása

Stáblista:

Szereplők

Tomao Nicomaco
Drusilla (római lány)
Lucrezio (egyetemi hallgató)
Viktória (magyar lány)
Giovanni (pincér)
Lucia (Tomao leánya)
Luigi del Soro (vándormuzsikus)
Dorina (Tomao házvezetőnője)
Agnese (panziótulajdonos)

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Gabriella54 2009 márc. 15. - 18:53:57 10/10 Előzmény wulfgar
Ahogy látom, ez ugyanaz a változat, amit a Radnótiban is játszottak - tényleg óriási a darab! Ezt is és a Nyíregyházán elõadottat is láttam, mindegyik kiváló!!! Ritka hatalmas siker, Nyíregyen még a csilláron is lógtak volna, ha technikailag lehetséges :)
wulfgar 2009 márc. 15. - 15:48:21
Óriási volt!! Legnagyobb színházi élményeim egyike! Nemhiába tapsolt állva a közönség.. Sajnálom, hogy levették a mûsorról.