Színház

Anconai szerelmesek

zenés komédia, 2 felvonás, magyar, 2006.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás. Ebbe a néhány szóba lehetne összesűríteni a fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes komédiát.
Viktória a debreceni lány Olaszországba repül és keresi azt a fiút, akivel Magyarországon ismerkedett meg. Szerelem szövődött közöttük, melynek gyümölcse egy édes kis bambino lett. A tűzről pattant leány gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni a napsütötte Anconában.
Forgács Péter a darab főszereplője és rendezője: "A darabot azoknak lehet ajánlani, akik abban a korban vannak, hogy szerelembe eshetnek, akik kedvelik azokat a szituációkat, amikor egymásra talál két nővér, két fivér, apára lel egy gyermek és teljes happy enddel zárul a történet, melyet megspékelünk a hetvenes évek világslágereivel."
Ki ne ismerné Gianni Morandi, Toto Cutugno és a többi olasz világsztár slágereit: Térden állva jövök hozzád, Felicita, Una lacrima sul viso, L' ascate mi cantare.... Dallamaik nosztalgiát, jókedvet, derűt ébresztenek.
Ez az a darab, melynek megtekintésekor nem kell gondolkodni a nézőnek csak egyszerűen, oda kell képzelnie magát Ancona főterére, hallgatni a szerelmesek beszédét és dalát. Ilyen egyszerű.
Nem szeretnék a rendezésemben semmiféle "csinált humort" alkalmazni. Fontos a természetes vidámság, melyre a mű szövege kiválóan alkalmas. Szándékom szerint a díszlet, a jelmez és egyáltalán minden, ami a színpadon van színes és tarka-barkán jókedvű, hol ordibálósan, hol halkan olaszosan könnyed lesz."
A Goldoni utánérzésű darabot Vajda Katalin írta Valló Péter unszolására, amely szellemes, vidám, zenés összekacsintás a nézővel.
A komédia elröpít egy letűnt világba. Oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi; erős és bátor, ahol télen hideg van, nyáron meleg van, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Olasz életérzés, szerelem és sláger-sláger hátán.
A színészek - köztük a színház szinte valamennyi fiatal, új tagja - lubickolhatnak a szerepekben, megajándékozva a kedves nagyérdeműt egy kellemes estével.
(Pozsgai János)

A(z) Győri Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2006. december 16., Győri Nemzeti Színház

Stáblista:

Szereplők

Don Tomao Nicomaco (anconai polgár)
Luigi del Soro (vándormuzsikus)
Drusilla (római lány)
Lucrezio (egyetemi hallgató)
Viktória (magyar lány)
Giovanni (cukrász)
Dorina (Tomao házvezetőnője)
Agnese (panziótulajdonos)

Alkotók

Hozzászólások