Színház

Apa, Anya, Pia

előadás, 1 felvonás, 90 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

One man show - a Kassai Thália Színház előadása.

Valaki áll a térben. Ki ez az alak a színpadon? Egy színész létezik a reflektorfényben. Fejében egy emlék. Körülötte jelen, múlt, jövő. Történeteiben sok-sok derű, szomorúság, rejtély és képzelet. Az Éhes Színész áll a térben. És mindig vele vannak az Apa, az Anya és a Pia.
A többműfajú, felvillanyozó erejű színpadi játék a szenvedélybetegségről szól egy gyerek szemszögéből. A szerzői előadás a felnőtté válást mutatja be az egyik szülő szenvedélybetegségének árnyékában. A darab elvezet egy kisfiú otthonába, egy furcsa családi környezetbe, ahol bármi megtörténhet és ahol minden nap szeretet és félelem kart-karba öltve jár. A családtörténetek bármikor vérbő stand-upcomedy-be és a nézők és az előadó közötti szórakoztató párbeszédekbe váltanak át. A közönséget ráadásul az agy titokzatos rejtelmeibe is bevezeti a nyughatatlan, sziporkázó, szellemes, de önmagával és helyzetével egyre kérlelhetetlenebbül szembesülő Éhes Színész…

Lucskay Róbert és Czajlik József együtt kezdték a pályájukat, együtt voltak a legendás kassai X Iparista Kisszínpad tagjai, együtt voltak a pozsonyi színművészeti főiskola (VŠMU) hallgatói, Lucskay Róbert fontos szereplője volt Czajlik József fontos komáromi rendezésének Peter Schaffer Amadeusának, együtt szerződtek a budapesti Bárka Színházhoz, számtalan előadást hoztak létre együtt, és már több mint egy évtizede érlelődik egy újabb közös munka, amire most végre sor kerülhetett. Lucskay Róbert színészként több mint 25 év után tér vissza a kassai Thália Színházba, ahol a pályáját kezdte. A Nagy-Britanniában élő színész, olyan nagy presztízsű színházakban játszott, mint a Globe Theatre, a Royal Shakespeare Company, a Kneehigh Színház, vagy a Complicite Társulat. Több rangos színészi elismerést kapott, a brit színházi élet számtalan izgalmas alkotójával dolgozott együtt.

Az esti előadás után addiktológiai szakember által vezetett beszélgetést tartanak a szenvedélybeteg szülők gyermekeiről.

Szereplő: Lucskay Róbert
Díszlettervező: Gadus Erika
Jelmeztervező: Őry Katalin
Dramaturg: Forgács Miklós
Bábtervező: Marc Parrett
Bábtervező konzultáns: Sarah Wright
Jelmezkivitelező: Hornyik Orsolya
Light design: Majoros Róbert
Művészeti konzultáns: Carl Grose, Anna Maria Murphy, Peter Pavlac
Producer: Szpisák Gyula, Liz King, Paul Crewes
Rendező: Czajlik József

Művészeti konzultánsok: Carl Grose, Bristol / Anna Maria Murphy, Mousehole / Peter Pavlac, Bratislava-Pozsony Producerek: Szpisák Gyula (SK/HU), Liz King (UK), Paul Crewes (UK/USA)

Hozzászólások