Színház

Apátlanok

színmű, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Amikor másodévesek voltunk az egyetemen, Rusznyák Gáborral csináltunk egy Csehov-vizsgát, amelyben néhány jelenet szerepelt a Platonovból is, melyekben Horváth Szabolcs (Szabi) kitűnő színészi teljesítménye juttatta eszünkbe az ötletet, hogy egyetem után, ha még létezni fog az akkoriban kettőnk által alapított k2 Színház, mindenképpen nekivágunk Csehov gigantikus művéne. Abban a formában, hogy Szabi - aki a kezdetek óta oszlopos tagja a csapatnak - játssza majd a címszerepet. Még most sem fogtuk fel teljesen, hogy ez a régóta dédelgetett álmunk most valóra válik. Hála Orlai Tibor belénk vetett bizalmának." - mondta Benkó Bence, az egyik rendező.

A k2 Színház előadása a korábbi adaptációktól eltérően azt helyezi előtérbe, hogy a mű szereplői ugyanolyan problémákkal és helyzetekkel szembesülnek, mint az előadók saját generációja, a mostani húszévesek, azzal hogy a csehovi színmű esszenciája megmarad.

"Az a célunk, hogy ez a darab olyan közvetlen hangnemben szólaljon meg, ami túllép az eredeti mű "csehoviságán", és a mi generációnk problémáiról beszél, tehát itt és most játszódik. Ehhez olyan tér szükségeltetik, ami megfosztja a jelenetek hangulatát mindenféle teatralitástól, ugyanakkor segít megtalálni a kapcsolatot Csehov szövege és a ma között. Ezért választottuk a Hátsó kaput." - mondta Fábián Péter rendezőtárs.

A(z) Orlai Produkciós Iroda előadása

Bemutató időpontja:

2015. március 1., Orlai Produkciós Iroda

Stáblista:

Szereplők

Anna Petrovna Vojnyiceva
Szergej Pavlovics Vojnyicev
Szofja Jegorovna
Porfirij Szemjonovics Glagoljev
Kirill Porfirjevics Glagoljev
Marja Jefimovna Grekova
Nyikolaj Ivanovics Trileckij
Abram Abramovics Vengerovics
Mihail Vasziljevics Platonov
Alekszandra Ivanovna (Szása)

Hozzászólások