Színház

Arena Dances – Matthew Janczewski (USA) Plastic language

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Miro művei által erőteljesen befolyásolt avantgárd trió a mindennapi tárgyakat a lehető legegyszerűbb formákká alakítja át. Ez a furcsa és provokatív tevékenység egy zárt térben hullámzik és libben tova, míg a táncosok az egymás közti információátadással kísérelnek meg kapcsolatot teremteni. Miro inspirációja nyomán a mindennapi próbák folyamata manipulált.

A Plastic Language trió leginkább önmagáért beszélő és játékos. A középpontban egy bájos duett áll Janczewski és Gabriel Anderson előadásával, szolidan ívelt emelkedésekkel, színuszvonalakkal és a földön történő súlyozott kölcsönhatásokkal. Amy Behm közreműködésével az előadás finom, könnyed hangulatot kap, a táncosok székekre ugrálnak fel-le, kis rúgásokat mutatnak be, egyensúly nélküli lazasággal és merev artikulációval mozognak.
A táncosok előadásában az ilyen mozgás könnyednek, erőlködés nélkülinek tűnik. A koreográfia bővelkedik a részletekben — vállkörzés, ami spirális alakban terjed tovább a karon, hirtelen csípőmozdulatok, hosszan lengő lábak, ringatózó járás — amelyek lebilincselő mozgásfázisokba olvadnak össze.

A 6. L1 Kortárs Táncfesztivál keretében 2008.03.08-án rögzített felvétel a Bakelit MAC-ban

Koreográfus: Mathew Janczewski
Eőadják: Gabriel Anderson, Mathew Janczewski, Amy Thomson

Hozzászólások