Színház

Árulás

dráma, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Három ember, öt élet. Mindenki elárul mindenkit, de leginkább önmagát. Belemenni egy ártatlannak tűnő apró, kis játékba, de mi lesz a vége? Nem is olyan könnyű kijönni belőle... S ha egyáltalán sikerül, mi marad?
Harold Pinter Árulás című egyfelvonásos drámája önéletrajzi ihletésű. A belőle készült nagysikerű film forgatókönyvéért 1983-ban a szerző-forgatókönyvírót Oscar-díjra jelölték.
A darab egy szerelmi háromszög hét éves történetét meséli el, időben visszafelé. Pinter látszólag sematikus nyelvezetű írásából három, beláthatatlanul kibogozhatatlan és szétválaszthatatlan élet kusza ösvényei bontakoznak ki.
Robert - a férj, Emma - a felesége és Jerry - a legjobb barát története mindennapi história, mindennapi emberekkel. Jerry és Emma egymásba habarodnak Emma és Robert esküvője napján és törvénytelen kapcsolatukat hét évig sikeresen titkolják a férj és a világ előtt. Vagy mégsem? Egy nap minden kiderül! Vagy mégsem? Miféle láthatatlan szálak tartják össze az emberi kapcsolatokat éveken, évtizedeken keresztül? A darab olyan kérdésekkel foglalkozik melyek, mindannyiunkat nap mint nap foglalkoztatnak.
Olyan élethelyzeteket mutat, melyekkel naponta szembesülünk, de az ábrázolás annyira finoman abszurd, hogy sajátmagunkon nevetni kényszerülünk.

A(z) Komáromi Jókai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. szeptember 26., Komáromi Jókai Színház

Stáblista:

Hozzászólások