Színház

Arzén és levendula

bűnügyi bohózat, 2 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Joseph Kesselring méltán világhírű amerikai krimikomédiája nem szorul bemutatásra. Budapesti és vidéki színházak zajos sikerei bizonyítják, hogy a hazai közönség is vevő e mesterien megírt s az elmúlt fél évszázad alatt immár kultusszá vált bűnügyi vígjátékra.

A valószerűtlen fordulatokban bővelkedő, már-már hihetetlen, ám annál ellenállhatatlanabb humorú történet a messzi Brooklynban játszódik, a második világháború idején. A köztiszteletnek örvendő Brewster nővérek fáradhatatlanul jótékonykodnak. Ám a tündéri természetű öreglányok titkos szenvedély rabjai: szerető család és meleg otthon nélkül élő idős férfiak utolsó óráit édesítik meg egy pohárka ribizliborba kevert arzénnal. A hullákat illő gyászszertartás után unokaöccsükkel kapartatják el a ház pincéjében, aki abban a beteges tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke és maláriában elhunyt áldozatokat hantol el a Panama csatornában - eleddig tizenegyet. Másik unokaöccsük, a színikritkus Mortimer a döbbenettől szólni sem tud, amikor rájön, hogy nénikéi sorozatgyilkosok. Nem mer családot alapítani a gyönyörű Helennel, mert fél, hogy a gyilkolásra ösztökélő őrültség genetikailag öröklődik. Hullákon kísérletező nagyapja és jótékonyan öldöklő nénikéi mellett ugyanis van még egy sorozatgyilkos nagybátyja is, aki átoperált arccal bujkál a rendőrség elől, és épp a legrosszabb pillanatban toppan be, hogy újabb áldozatát a levendulaillatos családi fészekben rejtse el... Krimiről lévén szó ennél többet poéngyilkosság lenne elárulni - ám az abszurditás határát súroló bohózati helyzetek azt sugallják: ezt a bűnügyet nem kell túlságosan komolyan venni.

A(z) Magyar Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. január 29., Magyar Színház

Stáblista:

Szereplők

Jonathan
Harper (tiszteletes)
Dr. Einstein
O'Hara (felügyelő)
Rooney (hadnagy)
Brophy (rendőr)
Klein (rendőr)
Mr. Witherspoon (igazgató)

Alkotók

Hozzászólások

dreamer1 2012 dec. 13. - 22:23:39
Vicc hogy Béres Ilona után (aki má nem a színház tagja) Császár Angelát tették be majd most Tóth Évát aki fiatal is a szerepre...Õze Áron az" öregeket lapátra tette racionalizálás címszó alatt persze kellett a fiataloknak a hely...A színház alig jobb mint Iglódi alatt.
10/10
surviver 2012 febr. 04. - 11:29:41 10/10 Előzmény lacikata
Igen, igen, rá gondoltam...)
10/10
lacikata 2010 máj. 11. - 16:57:37 10/10 Előzmény csuribuksi
Szerintem Béres Ilonára gondolt. Õ tényleg remek!
csuribuksi 2010 márc. 11. - 20:58:01 Előzmény oszlanyiakos
Kellemes,groteszk darab, Bencze Ilona igazán remekel.
oszlanyiakos 2010 jan. 29. - 09:12:34
Sipos Imre és Fillár István nagyon jól látszott!
Az eleje kicsit lapos, de végül nagyon jó volt.
Legnagyobb beszólás: "Holtverseny'
Legnagyobb jelenet: ideges Johnathan és a giliszta esete.