Színház

Asa

előadás, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az ASA című előadás az EDNO és a Derida Dance közös produkciója. Ez az első bolgár kortárs tánc project, amely az Európai Bizottság Kultúra Programjának támogatásában részesül, a "Circle: connecting dance practices in Europe" projekt részeként. Az ASA két nemzetközi kortárs táncfesztivál nyitó eseménye lesz: a Sofia Dance Week 2011 fesztiválé, és az AURA 21 Nemzetközi Tánc Fesztiválé Kaunasban, Litvániában.

Az ASA rövidítés feloldása: "Average Speed of Answer", azaz a "átlagos válaszsebesség". A koncepció és a koreográfia Jivko Jeliazkové, aki a résztvevőket kreatív workshopok során választotta ki Budapesten, Kaunasban és Szófiában. A hat táncos - akik Bulgáriából, Magyarországról, Litvániából, illetve Dél-Koreából érkeztek - nagyon különböző alkat, mind ami a fizikumukat, a mozgástechnikáikat, és a táncról alkotott felfogásukat illeti, s ez eleve a munka koncepciójának része. Az ASA átlép életünk különböző dimenzióin: a fizikális, földi tudatosságból az absztrakt, kozmikus öntudat felé tart. A nap mint nap felszívott információk tömege mivé alakul, és hogyan fejezzük ki magunkat? Az előadás azt az új kihívást kutatja, hogy mit jelent szembenézni az emberiségnek azon képességével, hogy fel tudja ismerni saját intuitív, ösztönös képességeit az információs társadalom korában.
Az ASA a "Circle: connecting dance practices in Europe" projekt részeként valósul meg, a "Probiotic for Contemporary Dance in Bulgaria" programmal való együttműködésben. A projekt az Európai Bizottság Kultúra Programja, az America for Bulgaria Alapítvány, a Szófiai Önkormányzat és a Bolgár Kulturális Minisztérium támogatásával jön létre. A projekt vezetője az EDNO, partnerei a Derida Dance, az AURA Dance Theatre (Litvánia) és a Pro-Progressione (Magyarország).

Próba vezető: Silvia Tomova
Video design: Aleksander Petrov
3D: Borislav Ninov
Photographers: Borislav Balushev, Zlatimir Arakliev, Phelia Barouh
PR: Eliana Lilova
Produkciós manager: Atanas Maev

A(z) Vízraktér előadása

Bemutató időpontja:

2011. szeptember 24., Vízraktér

Stáblista:

Hozzászólások