Színház

Aukció

táncelőadás, 20 perc, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A produkció alkotója egy bizonyos "name", aki színpadi előadók személyisége mögé bújva valósítja meg sajátos művészi koncepcióját, ezúttal éppen Gergye Krisztián bőrébe bújva. "name" egy ismeretlen festő, akinek ecsete a táncos, vászna a színpadi tér. A táncelőadás csak mellékes velejárója az alkotásnak, a cél a képek létrehozása. A mozgás pusztán képzőművészeti gesztussor, önzetlen cselekmény a festészetért. Képzőművészünk missziója, hogy a személytelenséget a maximumig vigye, és ebben mutassa fel a legszemélyesebbet: kisajátítja a test nyomait, megőrzi értékítéleteitől való függetlenségét. Munkásságát leginkább a végtelen alkotói vágy és a teljes anonimitás jellemzi.

A közönséget minden előadásban az a szerencse éri, hogy licitálhat a produkció során készülő eredeti "name" festményekre. Azok a késznek kikiáltott képek pedig, amelyek nem találnak gazdára, azonnal megsemmisülnek.

Gergye Krisztián művészetére leginkább a képzőművészeti gondolkodásmód jellemző. Schiele, Bacon és Freud hommázsai a magyarországi táncszcéna jelentős előadásai voltak, de rendezett és koreografált a Nemzeti Színházban, az Átriumban és a Belvárosi Színházban is. 1999-óta Ágens operaénekesnő állandó alkotótársa. Számos előadásdíj mellett alkotói munkásságáért 2008-ban a Magyar Táncművészek Szövetségétől megkapta az Évad Legjobb Alkotója díjat, 2009-ben a Harangozó-díjat, 2010-ben az Imre Zoltán-díjat.

A(z) Gergye Krisztián Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2014. május 7., Gergye Krisztián Társulat

Stáblista:

Hozzászólások